У Црној Гори по угледу на Бањалуку тражиће „папрене“ казне за паркирање на мјеста за инвалиде

Ј.Салопек
У Црној Гори по угледу на Бањалуку тражиће „папрене“ казне за паркирање на мјеста за инвалиде

БАЊАЛУКА – У Црној Гори могли би да се угледају на Бањалуку и да  „папрено“ кажњавају возаче који своје возило паркирају на мјеста за лица са инвалидитетом.

Наиме, на иницијативу одборникa СНСД-а у Скупштини града Бањалука Бојана Пећанцa лани су у Бањалуци на 500 КМ повећане казне за паркирање на мјесто означено за особе са инвалидитетом. Предсједница удружења “Љубав за љубав” Сара Беро из Црне Горе која је и сама мајка двије дјевојчице, близанке, које имају Даунов синдром планира да, у својој земљи, по узору на Бањалуку, покрене овакву иницијативу.

-Одушевљена сам, те ћу уз подршку господина Пећанца исту иницијативу да покренем и у Црној Гори. Мишљења сам да би се људи, а нарочито они који се баве политиком и који и својим рукама имају макар неку моћ, требали угледати на њега и сличне иницијативе покренути и у својим градовима - навела је она.

Додала је да је са Пећанцем разговарала да се иницијатива покрене и у њеној земљи, с обзиром да немају ништа слично томе. Новац од казни би био искорићшен, као и у Бањалуци, за помоћ лицима са инвалидитетом и дјеци са потешкоћама у развоју.

-Пружио је подршку и надамо се да ћемо заједничким снагама остварити овај циљ, те да ће скупље казне бити и један вид опомене возачима да не заузимају мјеста која нису намијењена њима - закључила је Беро.

Пећанац је истакао да му је част да покреће овакве иницијативе, али и да ће увијек исте или сличне да подржи.

-У кратком року скупили смо више од 100. 000 КМ од казни - истакао је Пећанац и додао да је у плану да се организује састанак са удружењима дјеце са потешкоћама у развоју, као и са особама са инвалидитетом, те да се прикупљени новац искористи на најбољи могући начин.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана