У Бањалуци ускоро три нова кружна тока

GS
Foto: А.Чавић

БАЊАЛУКА - У наредном периоду, један од приоритета јесте изградња неколико кружних раскрсница, али чак три кружне раскрснице за нас су од великог значаја, рекао је Драшко Станивуковић, градоначелник Бањалуке након састанка са Недељком Чубриловићем, министром саобраћаја и веза РС.

Он је поручио да су то кружне раскрснице на укрштању Булевара војводе Петра Бојовића и Булевара војводе Живојина Мишића, односно код "Ауди сервиса", као и изградња кружне саобраћајнице на укрштању улица Крајиших бригада и Ранка Шипке код "Чајевеца".

"Још једна кружна раскрсница која је важна, а која ће бити изграђена у наредном периоду, јесте она на споју Улице Триве Амелице и Западног транзита", истакао је Станивуковић.

Чубриловић је упутио подршку за реализацију наведених инфраструктурних пројеката у Бањалуци, наводећи да ће се убрзо кренути у реализацију поменутих пројеката, са циљем растерећења саобраћаја и унапређења саобраћајне инфраструктуре.

"Уз заједнички договор и сарадњу неопходно је наставити инфраструктурно улагање на територији града, реконструкцију и модернизацију путних праваца. Министарство саобраћаја и веза и Влада Републике Српске у континуитету улажу значајна средства у развој највећег града Српске, те ће и у наредном периоду подржати пројекте који ће унаприједити саобраћајну инфраструктуру на подручју града Бањалука. Постоји спремност за сарадњу и веома је важно да постоји сарадња републичке и градске власти када је ријеч о реализацији значајних инфраструктурних пројеката", рекао је Чубриловић.

Милан Дакић, в.д. директор предузећа "Путеви РС", истакао је да инфраструктурни пројекти у Бањалуци имају перспективу развоја и континуитет и да постоји потреба за додатном изградњом кружних раскрсница на подручју Бањалуке, те да ће предузеће "Путеви Републике Српске" у сарадњи са Министарством саобраћаја и веза и градском администрацијом настојати да у што краћем периоду започне реализацију наведених пројеката, преносе Независне.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана