Изведена хуманитарна представа за подршку дјеци са Космета

Срна
Изведена хуманитарна представа за подршку дјеци са Космета

БАЊАЛУКА - Садашњи и бивши ученици Основне школе "Бранко Ћопић" из Бањалуке извели су вечерас васкршњу хуманитарну представу "Ми пут свој знамо", а сва прикупљена средства намијењена су српској дјеци из вишечланих породица, те дјеци и младима са потешкоћама у развоју на Косову и Метохији.

Директор ОШ "Бранко Ћопић" Бранка Шпирић изразила је задовољство што је колектив ове школе имао прилику да своје активности и рад искористи у хуманитарне сврхе.

"Наша школа има веома богат културно-умјетнички живот, те нам је жеља била да то прикажемо и неке друге начине, осим на школској позорници", рекла је Шпирићева новинарима у Бањалуци.

Она је навела да је представа својим првим извођењем поводом обиљежавања школске славе Светог Саве изазвала позитивне утиске, јер кроз свој садржај спаја сав српски народ, гдје год да се налази.

"Посебно желимо поручити једну од библијским мисли, а тио је да је живот могућ само уз велику љубав и уз много дјеце", рекла је Шпирићева.

Предсједник Одбора за помоћ Косову и Метохији Милорад Арлов истакао да је представа доказ хуманости Републике Српске, која је са посебном пажњом помаже Србима на Косову и Метохији.

"Ова представа посвећена је њима, њиховој слободи и опстанку на Косову и Метохији", рекао је Арлов.

Он је навео да је Одбор већ 16 година посвећен српском народу на Косову и Метохији, те изразио задовољство што догађају присуствује и породица Вуковић из Косовске Митровице која има 11 дјеце.

Вуковић је захвалио на подршци и бризи коју грађани Бањалуке и Републике Српске показују за српски народ на Косову и Метохији.

"Живот Срба на Косову и Метохији јесте тежак, али мостови које граде људи попут Арлова дају нам снагу да издржимо и да будемо јачи. Можда смо мало остављени, али нисмо заборављени", рекао је Вуковић.

Представи је присуствовао и савјетник предсједника Републике Српске Марко Ромић и министар енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић.

Сва прикупљена средства биће усмјерена за Дневни центар "Подржи ме-9. јануар" и рехабилитацију његових корисника, дјеце и младих са потешкоћама у развоју и дјецу из вишечланих породица на Косову и Метохији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана