СНСД одлучио: Доктор кандидат за градоначелника

GS
Foto: RTRS

БАЊАЛУКА - Др Никола Шобот, начелник кардиохирургије УКЦ РС, предложен је за кандидата за градоначелника Бањалуке.

Рекао је то Владо Ђајић, предсједник Градског одбора странке, на почетку сједнице Градског одбора СНСД-а Бањалука.

Како сазнајемо, неки од приједлога су Игор Додик и Сњежана Новаковић Бурсаћ.

Поводом избора и промоције кандидата за градоначелника Бањалуке, одржава се сједница у просторијама СНСД-а, а на којој је и Милорад Додик, лидер ове странке.

Мјесецима уназад се спекулисало кога би ова странка могла послати у предстојећу борбу за градоначелника највећег града Српске, односно ко ће у трку за предстојећи мандат.

Тако ће Шобот "укрстити копља", бар за сада, и са актуелним градоначелником Драшком Станивуковићем и вјероватно и Јеленом Тривић, предсједницом Народног фронта.

Претходно је Владо Ђајић, предсједник Градског одбора СНСД-а Бањалука, рекао да су у игри из те странке за првог човјека града на Врбасу четири имена, а, између осталог, ту се нашао и он.

Тада је казао да имају неколико озбиљних кандидата, као и да се полемише о разним именима, као и да су ту, осим њега и Срђана Амиџића, генерални секретар СНСД-а Љубо Нинковић, актуелни предсједник Скупштине града Бањалука, и већ поменути доктор Никола Шобот.

Шобот је раније, приликом једног гостовања, истакао да је на првом мјесту струка, али ни тада није искључио политику.

Како је тада навео, "он је превасходно љекар који је задњих 20 година живота потрошио на струку, на медицину, најприје на Клиници за кардиоваскуларне болести, а потом и на Клиници за кардиохирургију, гдје смо уназад четири године успјели послије 20 година да покренемо клинику на којој је оперисано 450 кардиохируршких пацијената".

"Тако да дефинитивно моја даља каријера и будућност ће бити везана за струку, а сигурно је част и да ми импонује да будем препознат од озбиљних политичких субјеката као неко ко има референце и способности да помогне својим суграђанима, и то је истина", навео је раније Шобот.

Рок за предају имена кандидата за градо/начелнике је 6. мај, преносе Независне.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана