"Наредних 10 дана је кључно" Ево који ће бањалучки маркети радити на Велики петак и Ђурђевдан

ГС
"Наредних 10 дана је кључно" Ево који ће бањалучки маркети радити на Велики петак и Ђурђевдан

БАЊАЛУКА - Наредних 10 дана биће кључно за борбу радника у области трговине у Српској за слободне дане током празника, поручио је Горан Савановић, предсједник Синдиката трговине, туризма и угоститељства РС и истакао да многи послодавци још нису саопштили који празнчни дани ће за трговце бити радни.

Они чекају посљедњи тренутак, али већ сада је извјесно да ће у Бањалуци и у већини других општина и градова сутра, на Међународни празник рада 1. мај, све трговине бити затворене. То је похвално – рекао је Савановић.

Како сазнаје Српскаинфо, продавнице и тржни центри у Бањалуци ће, као и ранијих година, бити затворени у недјељу, на Васкрс.

-Копља се ломе око Великог петка и Васкршњег понедјељка, који ове године пада на Ђурђевдан, али и око 9. маја, Дана побједе над фашизмом, који је државни празник – каже Савановић.

Додаје да ће у Бањалуци у петак и у понедјељак, на Ђурђевдан, маркети радити по шеми каја иначе важи за недјељу.

– Значи, тих дана ће Меркатор и Конзум радити од 8 до 16, а Бинго од 8 до 20 часова, наравно, ако се до краја дана нешто не промијени – каже Савановић.

Промјена би, наводи, могло бити у Меркатору, јер су радници упутили послодавцу захтјев да у понедјељак, дакле на Ђурђевдан, буде нерадни дан, јер се тог дана и не очекује бог зна какав промет.

– На Васкршњи понедјељак је сваке године промет најмањи, а очекује се да ће ове године продавнице бити скоро празне, јер пола Српске слави Ђурђевдан, а друга половина иде на славу. Али, видјећемо ша ће одлучити менаџмент Меркатора – рекао је Савановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана