"Narednih 10 dana je ključno" Evo koji će banjalučki marketi raditi na Veliki petak i Đurđevdan

GS
"Narednih 10 dana je ključno" Evo koji će banjalučki marketi raditi na Veliki petak i Đurđevdan

BANjALUKA - Narednih 10 dana biće ključno za borbu radnika u oblasti trgovine u Srpskoj za slobodne dane tokom praznika, poručio je Goran Savanović, predsjednik Sindikata trgovine, turizma i ugostiteljstva RS i istakao da mnogi poslodavci još nisu saopštili koji praznčni dani će za trgovce biti radni.

Oni čekaju posljednji trenutak, ali već sada je izvjesno da će u Banjaluci i u većini drugih opština i gradova sutra, na Međunarodni praznik rada 1. maj, sve trgovine biti zatvorene. To je pohvalno – rekao je Savanović.

Kako saznaje Srpskainfo, prodavnice i tržni centri u Banjaluci će, kao i ranijih godina, biti zatvoreni u nedjelju, na Vaskrs.

-Koplja se lome oko Velikog petka i Vaskršnjeg ponedjeljka, koji ove godine pada na Đurđevdan, ali i oko 9. maja, Dana pobjede nad fašizmom, koji je državni praznik – kaže Savanović.

Dodaje da će u Banjaluci u petak i u ponedjeljak, na Đurđevdan, marketi raditi po šemi kaja inače važi za nedjelju.

– Znači, tih dana će Merkator i Konzum raditi od 8 do 16, a Bingo od 8 do 20 časova, naravno, ako se do kraja dana nešto ne promijeni – kaže Savanović.

Promjena bi, navodi, moglo biti u Merkatoru, jer su radnici uputili poslodavcu zahtjev da u ponedjeljak, dakle na Đurđevdan, bude neradni dan, jer se tog dana i ne očekuje bog zna kakav promet.

– Na Vaskršnji ponedjeljak je svake godine promet najmanji, a očekuje se da će ove godine prodavnice biti skoro prazne, jer pola Srpske slavi Đurđevdan, a druga polovina ide na slavu. Ali, vidjećemo ša će odlučiti menadžment Merkatora – rekao je Savanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Ulice i naselja bez struje
Ulice i naselja bez struje
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana