Вјачеслав Купријанов отвара Сајам књиге

Александра Глишић
Вјачеслав Купријанов отвара Сајам књиге

Бањалука - Познати руски пјесник Вјачеслав Купријанов отвориће 12. септембра Међународни сајам књиге у Бањалуци у организацији "Гласа Српске".

Велика смотра писане ријечи биће одржана у Спортској дворани "Борик", а књижевну завјесу 22. манифестације, која ће трајати до 18. септембра, подиже најпревођенији живи руски пјесник Купријанов.

Програм манифестације и ове године обогатиће Међународни књижевни сусрети, чији је најпознатији гост Купријанов, који осим поезије пише приче, романе и есеје. Послије објављене три књиге на српском језику: "Час пјевања", "Извјештај о анђелу" и "Земљино небо", Купријанов је добио и награду "Бранко Радичевић".

Руководилац Међународног сајма књиге Петра Ивић каже да су припреме у пуном јеку, а да као по неписаном правилу љубитеље писане ријечи очекују квалитетна издања угледних издавачких кућа из региона. 

- Ове године придружиће нам се и "Вулкан" издаваштво, а међу учесницима је и "Публикум практикум" из Београда. Излагаће и издавачке куће које су увијек на нашем сајму, "Лагуна", "Креативни центар" и Завод за уџбенике из Београда. Наравно, угостићемо Завод за уџбенике и наставна средства Источно Сарајево - рекла је Ивићева.

Сви који пођу у потрагу за новим књижевним авантурама на "Гласовом" сајму имаће прилику да дођу до дјела која су објавиле београдске издавачке куће "Дерета" и "Партенон". Свој штанд, као и претходних година, имаће Народна и универзитетска библиотека Републике Српске, као и Универзитет у Бањалуци и Универзитет Источно Сарајево.

- Издаваштво ће представити "Нова књига" и "Ободско слово" из Црне Горе, "Пчелица" из Чачка, "Глобосино" и "Акиа Мали Принц" из Београда, "Каирос" из Сремских Карловаца и "Бајбук" из Сарајева - најавила је Ивићева.

Медијски покровитељ сајма је Радио-телевизија Републике Српске, а партнер је град Бањалука, који је препознао значај ове манифестације.

Сусрети писаца

- Учесници Међународних књижевних сусрета биће писци из Бугарске, Румуније, Њемачке, Америке, Литваније, Естоније, Словеније, Хрватске... Они ће дневно имати двије до три промоције, сваког дана током трајања сајма. Овај дио сајма организујемо у сарадњи са Удружењем књижевника Републике Српске - каже Петра Ивић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана