Вече за памћење уз прву Рок симфонију

Александра Маџар
Вече за памћење уз прву Рок симфонију

Бањалука - Бесконачна љепота звука испунила је концертну дворану Банског двора Културног центра, а нестваран склад електричне гитаре, бубњева и бас гитаре са виолином, виолончелом, контрабасом и клавиром, преко којих су владали енергични и емотивни вокали, разгалили су публику која је дошла да чује прву "Рок симфонију" у Бањалуци.

Испред Банског двора били су присутни гужва и нестрпљење публике која је дошла у суботу увече да подржи талентоване музичаре који су одлучили да своме граду поклоне неописиве емоције кроз њихов музички сан. Сала је била испуњена до посљедњег мјеста и сви они којима није било тешко да стоје сат и по и пјевају заједно са музичарима на сцени, аплаудирају до оне границе када дланови почну да трну, доказали су да Бањалука зна да воли, препозна и подржи умјетност.

Послије уводне мелодије, којом је оркестар под диригентском палицом Бранке Радошевић-Митровић означио почетак и упечатљиве солаже идејног творца "Рок симфоније" гитаристе бенда "Tupas mene" Драгана Моцоње, салом је одјекнуо моћан глас Дијане Јосиповић, која је пјевала цијелим својим бићем велики хит "Here Comes the Rain Again" британског музичког дуа који чине сјајна Ени Ленокс и Дејвид А. Стјуарт.

Свака пјесма донијела је море аплауза, а умјетници, иако су владали на сцени, нису могли владати својим емоцијама. Сви као једно дисали су музиком на позорници, а пажљиво биран репертоар којег су красиле пјесме као што су "Nothing Else Matters" култног бенда "Металика", затим "Smooth Criminal" краља попа Мајкла Џексона, одушевио је заљубљенике у квалитетне ноте.

Занимљив наступ приредио је и бањалучки хип-хоп бенд "Брутал протест", који је такође био дио ове креативне приче, изводећи познати сингл "Gangster's Paradise".

Никога није оставила равнодушним ни вокал Миљана Смиљанић, која је прилагодила партитуре за оркестар, када је на сцени храбро извела пјесму популарне рок групе "Queen", "Show Must Go On" заједно са хором који је дао посебну чаролију звуку.

Редали су се хитови "Live and Let Die", "November Rain", "Whis You Were Here", "Stairway to Heaven", "still got the Blues ".... Да се без срца испуњеног музиком и душе поклоњене нотама не може пјевати доказала је и млада бањалучка пјевачица Вања Мишић, која је својим топлим гласом кроз сјајну баладу Адел "Skyfall" донијела посебна осјећања.

Крај концерта обиљежиле су овације публике која је стајала и аплаудирала. Послије силаска са бине бура емоција се није стишавала.

- Тресла сам се пет минута послије свог извођења. Заиста је било сјајно. Велика је срећа и задовољство кад знаш да си уложио своје вријеме, стрпљење и сан да би ово успјело, а успјело је - рекла је Мишићева послије наступа.

Кастел

И као што пјесма каже "Show must go on", тако су и ови талентовани млади људи поручили да је концерт био само почетак и да ће све своје снаге усмјерити да сљедећи пут "Рок симфонија" одзвања са Кастела.

- Много тога је у плану, а први циљ нам је наступ на Кастелу. Сигурно ћемо ширити и оркестар и репертоар. Вечерас је публика потврдила да им је ово било мало - казао је Драган Моцоња.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана