Уживање уз Моцарта

Александра Маџар
Уживање уз Моцарта

Бањалука - На концерту ћемо изводити композиције различитих музичких стилова. Управо пажљивим избором дјела представићемо интересантан репертоар великана умјетничке музике као што су Моцарт, Вебер или Куперин.

Овим ријечима за "Глас Српске" талентоване умјетнице које су љубав према музици уткале у састав "Бањалучки трио" најавиле су концерт који ће бити одржан вечерас у 20 часова у Банском двору Културном центру.

Овај класични трио чине Лидија Паулин (виолончело), Марија Пилиповић (флаута) и Биљана Јашић-Радовановић (клавир).

Пред публиком ће се, кажу, наћи класична дјела вриједна пажње.

- Извешћемо композиције које представљају специфичности сваке епохе и сви који дођу на концерт имаће прилику да уживају заједно са нама - рекла је Пилиповићева.

Кажу да у њиховом трију влада склад па им је избор репертоара лакши дио посла.

- На располагању су нам бројна дјела која носе посебну причу и пред извођаче стављају другачије интерпретативне захтјеве. У сваком случају, желимо да изаберемо разноврстан програм, који ће омогућити да се увијек представимо у новом свјетлу и да покажемо музичко умијеће - додала је Паулинова.

Посебну ноту овом ансамблу даје и чињеница да свака од умјетница преферира други музички стил.

- Сматрамо да је индивидуалност и различитост сваке од нас добра страна ове музичке сарадње, којом се гради и добија коначна музичка замисао. Искуство, знање и позитивна енергија дефинитивно представљају добар рецепт за успјех - истакла је Јашић-Радовановић.

Публика која његује љубав према класичној музици препознала је таленат ових музичарки па су њихови самостални, али и групни концерти увијек добро посјећени, а оне се надају да ће тако бити и овог пута.

Планови

Умјетнице из "Бањалучког трија" имале су низ самосталних наступа и највећи дио себе поклониле су музици, што планирају да раде и у будућности.

- Планирамо да одржимо концерте у Републици Српској, али и у региону, а учествоваћемо и на фестивалима - рекла је Биљана Јашић-Радовановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана