Снага танга уз Бандонеон сквер

Александра Маџар
Снага танга уз Бандонеон сквер

Бањалука - Биран репертоар саткан од џеза, класике, рока, звукова танга, који сваком нотом позива на плес, дочекаће све оне који дођу на концерт "Диференте" који ће одржати "Бандонеон сквер" у Банском двору Културном центру.

- За овај наступ опредијелили смо се више за музику плесног карактера која је самим тим атрактивнија а, надам се, и прихватљивија публици различитих музичких афинитета - рекао је члан овог бенда, који се публици представља на хармоници, Дарко Ружичић.

Додао је да ће концерт бити одржан сутра увече у 20 часова и да се ради о празничном концерту који организује Удружење музичких умјетника Републике Српске, па су зато бирали композиције са лаганијим и ведријим нотама.

- Осврнуо бих се и на назив концерта "Диференте" који на храбар начин указује на музичку различитост и освјежење, бар кад је бањалучка сцена у питању - истакао је Ружичић.

На сцени ће се, поред музичара овог бенда, појавити и плесачи плесног клуба "Хабанера" који ће својим кореографијама употпунити музичке аранжмане те на тај начин атмосферу учинити богатијом, свечанијом и разигранијом.

Када је у питању бирање репертоара, Ружичић је објаснио да немају конкретних смјерница у избору композиција, али да се на њиховим концертима најчешће може чути музика "GOTAN Projectа" и Астора Пјацоле, дакле танго.

- Танго је, у ствари, био наша полазна тачка и он је донекле одредио наше музичко дјеловање и правац. Ми га свирамо нешто мало другачије, с обзиром на то да у бенду имамо удараљке које цијелом угођају дају једну чвршћу ноту, и желимо да тај звук обогаћујемо и изграђујемо. Наш репертоар је великим дијелом плесног карактера. Морам нагласити да се публика за овакве и сличне жанрове ствара, као и култура плеса, која је у Бањалуци још срамежљива - нагласио је Ружичић.

Чланови бенда

Публика ће имати прилику да ужива у звуцима виолине (Милана Смиљанић), гитаре (Бобан Аџић), контрабаса (Драган Петровић), удараљки (Зоран Вујић) и хармонике (Дарко Ружичић). Снагу свог гласа у којем публика увијек изнова ужива показаће вокал Милана Смиљанић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана