Приједор: Сусрет умјетника из Бањалуке и Требиња кроз графике

С. Та.
Приједор: Сусрет умјетника из Бањалуке и Требиња кроз графике

Приједор - Изложбом графика дванаест студената Академије умјетности у Бањалуци и Академије ликовних умјетности у Требињу, која је отворена у "Галерији 96", настављено је Приједорско културно љето.

Изложбу је протеклог викенда отворио виши асистент на Академији умјетности у Бањалуци на предмету графика Милан Крајиновић, који сматра да је ово значајна изложба и сусрет студената са различитих академија, не толико да се пореде колико да комуницирају. Директор Галерије Тихомир Илијашевић је истакао да је ријеч о изузетној изложби надарених студената графика са ове двије академије.

- До сада смо у овом простору имали прилику да видимо графике студената бањалучке академије, а сада имамо могућност да направимо паралелу између двије школе професора и два различита рукописа графике и ово ће од сада постати традиција да заједно излажу - изјавио је Илијашевић.

Приједорчани ће око 25 изложених графика три студента из Требиња и девет из Бањалуке моћи да виде до 8. августа. Након отварања изложбе одржан је концерт београдских џез музичара под називом "Четири диве и пијаниста и контрабасиста".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана