Прича о кошарци привукла публику

Александра Маџар
Прича о кошарци привукла публику

Бањалука - Интересовање за филм "Бићемо прваци света", који ће премијеру у Бањалуци имати 19. марта, је велико, а улазнице су већ у продаји.

Потврдила је ово за "Глас Српске" портпарол мултиплекса "Палас" Марина Поповић и додала да продуценти "Монтевидеа" доносе још једну истиниту спортску причу, овај пут о кошарци. 

- Није нас изненадило велико интересовање за ову филмску причу с обзиром на то да је кошарка и код нас веома популарна.

- Првенство није било тако давно и људи га сигурно добро памте. Ово је прилика да се они присјете тог узбудљивог догађаја, а млађе генерације да се упознају са онима који су заслужни за популарност овог спорта код нас - подсјетила је Поповићева.

Остварење "Бићемо прваци света", у режији Дарка Бајића, за само десет дана погледало је више од 100.000 гледалаца.

Ово је прича о оснивачима чувене југословенске кошарке, а централни догађај је финална утакмица на Свјетском првенству у Љубљани 1970. године између тимова Југославије и Сједињених Америчких Држава.

- Имао сам срећу да цело градиво добијем од Саше Милетића, који је направио књигу о баскету, а познавао сам и велики број играча и људи који су били главни јунаци овог филма - рекао је Бајић.

Како је додао, "није морао да копа по интернету него је, заједно са сарадницима, био у могућности да кроз разговоре са живим људима, са актерима тог времена, лагано склапају причу".

- Оно што је можда најважније јесте да су били јако отворени. То су људи који су светски шампиони. То су потпуно друкчији људи, они су мирни, опуштени, јер су урадили једну велику ствар у свом животу. Нису ни замерали када бих питао - ако ја мало измислим ово, рекли би - то и у том правцу - истакао је Бајић.

Главне улоге су повјерене Страхињи Блажићу, Милошу Биковићу, Александру Радојичићу и Марку Јанкетићу. Термини у којима ће Бањалучани моћи погледати овај филм су 16.15, 18, 18.45, 21.15, 22, 22.15 часова.

Мотив

У филму играју и двојица синова некадашњих репрезентативаца Крешимира Ћосића и Драгана Капичића - Крешимир Петар Ћосић и Стефан Капичић.

- То је дало посебну емоцију и жељу да што тачније прикажемо њихове очеве - истакао је Дарко Бајић.

Мотив цијеле приче, према његовим ријечима, јесте да је за велике спортске побједе потребан рад, ентузијазам, али и вјера да је могуће остварити свој сан.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана