Преминуо легендарни Дејвид Боуви VIDEO

Агенције
Преминуо легендарни Дејвид Боуви VIDEO

Музичка икона Дејвид Боуви је преминуо у 70. години живота након 18 мјесеци борбе са раком, саопштила је његова породица.

"Дејвид Боуви умро је мирно, окружен породицом, након 18 мјесеци храбре борбе против рака. Иако ће многи од вас подијелити њихов бол, молимо вас да поштујете њихово право на приватност док тугују", објавио је Боувијев тим на друштвеним мрежама.


Култни музичар који је током пола вијека обиљежио и мијењао музичку сцену прије три дана је прославио 69. година објавивши албум "Blackstar", а јавност није била упозната са његовом болешћу.

Дејвид Боуи , рођен као Дејвид Роберт Хејворд-Џоунс, 8. јануара 1947. у Лондону. Боуви је био веома познат британски рок музичар, пjевач, композитор и глумац. Музички је био активан пуних пет деценија и вjечно склон мијењању музичког стила и имиџа, нарочито почев од 1970. године.

Најранија пјесма којом се Боуви прославио је био сингл "Space Oddity" из 1969. који је због спуштања на Мјесец имао велик успјех.

Најзначајнији Боуијев албум био је „Успон и пад Зигија Стардаста и паука са Марса“(The Rise and The Fall of Ziggy Stardust and The Spiders From Mars). То је био концептуални албум са причом о ванземаљцу који долази на Земљу, постаје мегазвијезда а на крају га убијају обожаваоци. Заштитни знак турнеје био је огромни стаклени паук, посебно израђен за ту прилику.

Боуви је остао активан до посљедњих дана. Турнеју за албум "Ријалити" (2005), морао је да прекине због мањег срчаног удара.

Поред музике бавио се и глумом, једна од његових најупечатљивијих улога је и лик Николе Тесле којег је тумачио у филму Престиж, познатог редитеља Кристофера Нолана. У овом филму глуми поред Хју Џекмена и Кристијана Бејла.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана