Премијера Зоолошке приче у новогодишњој ноћи

А. М.
Премијера Зоолошке приче у новогодишњој ноћи

Бањалука - Необичну идеју редитеља Николе Пејаковића да нова представа "Зоолошка прича" Едварда Олбија премијерно буде изведена у новогодишњој ноћи, 31.12, подржало је и Народно позориште Републике Српске.

Дакле, Бањалучани, као и сви туристи, који због празника буду гости нашег града, прије свечане прославе имаће прилику да погледају представу у 20.30 часова на малој сцени "Петар Кочић".

- То је радни дан. Представа ће трајати око сат. Мислим да је ово одличан маркетиншки трик. У граду ће бити доста туриста, па зашто у понуди не бисмо имали и позоришну представу, а касније могу ићи на вечере и прославе - казао је умјетнички директор театра Александар Стојковић.

Подсјетио је да је ово година у којој се обиљежава годишњица Олбијеве смрти и да је комад један од начина да и Народно позориште подсјети на његов лик и дјело.

- Коља има јако добру замисао, али не бих да одајем, неће бити занимљиво публици - најавио је Стојаковић, који ће у овом комаду сцену дијелити са колегом Жељком Стјепановићем.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана