Oтворена изложба слика Милоша Шобајића

Срна
Oтворена изложба слика Милоша Шобајића

Андрићград - У Галерији "Лубарда" у Андрићевом институту вечерас је отворена изложба слика Милоша Шобајића, коју је он назвао "Крик на мосту".

Изложбу је у Андрићграду отворио писац Владимир Кецмановић, који је рекао да је да је Шобајићев стил препознатљив по огромној енергији коју уноси на платно.


"Милошева изложба постављена у Андрићграду, који је смјештен недалеко од Ћуприје коју је овјековјечио велики писац, представља једно од ријетких мјеста у овом дијелу свијета на ком архетипска умјетност има прилику да из подземља изађе на свјетло дана", истакао је Кецмановић.

Он је додао да се "Крик на мосту", симболички спајајући Иву Андрића и Едварда Мунка, придружује бројним криковима пуштеним крај Дрине, од пригушеног јечања на турски колац набијеног Радисава, па до много гласнијих крикова пуштаних у новијој прошлости.

"Та места, велике опасносту сликам деценијама и ово је прилика да покажем шта значи једно место велике опасности, шта значи тај крик, иако то место служи за транспорт људи и роба", додао је Шобајић.

Он је истакао да је изложио 17 дјела, међу њима четири скулптуре, а остатак су велике слике.

Изложба слика Милоша Шобајића биће отворена наредних мјесец дана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана