Отвара се Подрум сцена у Господској

М. П.
Отвара се Подрум сцена у Господској

Бањалука - Свечано отварање "Подрум сцене" у Господској улици Бањалучког студентског позоришта (БСП) биће одржано 19. фебруара у 20 часова.

Десиће се то на рођендан овог позоришта, а сцену ће свечано отворити градоначелник Бањалуке Слободан Гаврановић, чијом се одлуком и кренуло у реконструкцију матичне сцене БСП-а, која је реконструисана према идејном рјешењу сценографа Драгане Мацан.

Биће и уручене годишње награде и то: "Златна повеља" Градској управи Бањалука, "Златни индекс" градоначелнику Гаврановићу, као и награда за животно дјело Сеаду Ђулићу, редитељу прве представе "Магбет", која је одиграна у "Подрум сцени".

Позоришна, 39. сезона ће званично стартовати премијером представе "Потоп" 28. фебруара у 20.30 часова, а биће то 81. премијера у историји Студентског позоришта. Управо због тога у овој сезони на матичној сцени БСП-а биће 81 столица у гледалишту.

- Истина, у сезону улазимо без опреме, али добијамо оно најбитније - кутак за несметан и нормалан рад, не само за чланове БСП-а, већ и за друге ствараоце "сродних умјетности" - рекао је режисер Александар Пејаковић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана