Обиљежавање Свјетског дана музике

М. П.
Обиљежавање Свјетског дана музике

Бањалука - Округлим столом "Музичка ауторска права у БиХ и региону - недоумице и изазови" у Бањалуци је у петак почео програм обиљежавања Свјетског дана музике.

Централни догађај биће на сам Свјетски дан музике, 21. јуна, а присутни ће имати прилику да од 18.30 до 23 часа испред Градске управе у Бањалуци уживају у програму који су припремили професори и студенти бањалучке академије.

Поред њих, наступиће и гости и то чланови Удружења пјевача оперске музике "Фигаро", Градски тамбурашки оркестар Бањалука и "Крајишки трубачи". У понедјељак, 22. јуна, у 19.30 часова у камерној сали Академије умјетности Универзитета у Бањалуци концерт ће одржати проф. Сњежана Поповић-Вулета, клавир и Борис Дукић, кларинет.

- Празник музике је почео да се прославља 1982. године, на иницијативу француског Министарства културе. На тај дан, као и претходне три године, желимо да музиком "обојимо" наш град и да се музика чује и са оних мјеста са којих људи обично не могу да је чују - најавили су са бањалучке академије.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана