Краткофил плус: Приче младих аутора на отварању

Ц. М.
Краткофил плус: Приче младих аутора на отварању

Бањалука - Међународни филмски фестивал "Краткофил плус" биће отворен вечерас у 21 час на тврђави Кастел у Бањалуци премијером остварења насталих у оквиру "Јуниор пројекта".

Потом ће бити приказани филмови који су у трци за награду, те дугометражно остварење "Пинг понг љето" редитеља Мајкла Тулија као дио програма "Панораме плус".

- Радионице "Краткофил јуниор" имају циљ да укажу на права и могућности дјеце са тешкоћама у развоју - казала је координатор програма "Краткофил јуниор" Душица Илић.

Публика ће прве вечери имати прилику да погледа осам такмичарских филмова, а сутра и прекосутра у пратећем програму од 21 час биће приказани једноминутни филмови настали у кампањи под називом "Схватите нас озбиљно - говоримо о могућностима". Дио тродневног фестивала чиниће и промоција романа "Заводник" Дејана Огњановића, а продуцент филма "Погребник" Јована Николић одржаће радионице о продукцији. Улазнице коштају двије марке, а у случају кише све пројекције умјесто на Кастелу биће у Градском позоришту "Јазавац".

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана