Конкурс за суфинансирање пројеката из области културе

Срна
Конкурс за суфинансирање пројеката из области културе

Бањалука - Министарство просвјете и културе Републике Српске расписало је конкурс за суфинансирање пројеката из области културе за расподјелу дијела прихода од игара на срећу.

Посредством овог конкурса биће суфинансирани пројекти из области међународне сарадње - подршка организацијама, удружењима и установама културе које користе средства иностраних фондова, те области децентрализације у култури, а посебни услови за сваку од ових области утврђени су конкурсом.


На конкурс, који ће бити отворен до 25. децембра, могу се пријавити организације, удружења грађана и установе за обављање културне дјелатности регистроване на територији Српске, док установе културе чији је оснивач Република Српска не могу учествовати у расподјели средстава, саопштено је из Министарства.

Оцјењивање и вредновање пријављених пројеката вршиће се на основу посебних критериујума, утврђених за сваку од области културе на које се конкурс односи.

Пријаву на конкурс са комплетном документацијом потребно је доставити лично или путем поште на адресу Министарства просвјете и културе Српске, Трг Републике Српске један, 78.000 Бањалука, са назнаком "Конкус за суфинансирање пројеката из области културе за расподјелу дијела прихода од игара на срећу за 2015. годину".

Јавни конкурс за суфинансирање пројеката из области културе за расподјелу дијела прихода од игара на срећу за 2015. годину, као и пратећи образац пријаве, те финансијски образац који је потребно приложити као саставни дио пројекта доступни су на порталу Владе Српске /ww.vladars.net/, на страници Министарства просвјете и културе.

Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се узети у разматрање.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана