Комедија Шмизла подиже завјесу Аплауз феста

Александра Маџар
Комедија Шмизла подиже завјесу Аплауз феста

Бањалука - Савремене представе, које ће свака на свој начин на позоришним даскама оживјети дух данашњег времена, допутоваће путевима умјетности у Бањалуку на Позоришни фестивал "Аплауз фест" који организује ДИС театар.

И ове године свечано отварање биће одржано на значајан датум, 27. март, када се обиљежава Свјетски дан позоришта.

Заљубљеници у театар све до 4. априла имаће прилику да на сцени бањалучког Дома омладине уживају у различитим позоришним изразима.

- У жељи да обиљежимо Свјетски дан позоришта одлучили смо да публику упознамо са комадима које до сада није гледала. Фестивалску завјесу подиже супер комедија "Шмизла", коју ће извести ансамбл Градског казалишта "Витез" - најавио је редитељ и оснивач ДИС театра Новица Богдановић.

Срећан јер се и ове године фестивал на неки начин претворио у праву позоришну смотру, додаје да су на репертоару и представе "Не играј на Енглезе" аматерског театра из Коњица, као и "Први пут" Позоришта "Прњавор".

- Уколико све буде онако како смо планирали, фестивал ће обиљежити премијера искрене и симпатичне комедије за народ "Мало морген" ДИС театра - истакао је Богдановић, који потписује режију за овај комад.

Свој таленат показаће и глумци из Тузле који ће се представити комадом "Генерална проба", а завјесу ће спустити Новосадска академија умјетности представом "Кокошка".

Прошлогодишњи фестивал обиљежила је снажна психолошка драма "Каин" у продукцији ДИС театра која је поставила тешка и вјечна питања о смислу живота.

У представи је посебне симпатије публике освојио сјајни млади глумац Стеван Шербеџија, а са њим на сцени су глумачке креације показали и Бојан Колопић, Наташа Перић и Белинда Божичковић.

Награде

Прошле године на "Аплауз фесту" свако вече бирани су глумац и глумица вечери.

- Ове године ћемо, највјероватније, одлуку о наградама препустити нашој вјерној публици која ће гласати за најбоље, односно оне који су на њих оставили најјачи утисак - каже Новица Богдановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана