Комад “Добродошли у кабаре Београд” у Банском двору: Прича о љубави, дјетињству и носталгији

Данко Кузмановић
Комад “Добродошли у кабаре Београд” у Банском двору: Прича о љубави, дјетињству и носталгији

Бањалука – Регионална дива кинематографије и позоришта Тања Бошковић након вечерашњег гостовања у Приједору са представом “Добродошли у кабаре Београд” сутра ће наступити у концертној дворани Банског двора Културног центра. Извођење комада ће почети у 20 часова.

- “Добродошли у кабаре Београд” је представа која на духовит и ироничан начин говори о дјетињству, љубави, пријатељству и времену о којем данас често говоримо са носталгијом - назначено је у најави комада. 

Поред Тање Бошковић у представи наступа познати београдски глумац Раде Марјановић, који је и аутор представе, уз клавирску пратњу Уроша Ранковића.

Представа је настала на основу текстова великих писаца Бранка Ћопића, Моме Капора, Матије Бећковића, Душка Радовића, као и композиција Ђорђа Марјановића, Леа Мартина, “Нових фосила” и других.

Ово својеврсно глумачко-поетско вече представља искрену исповијест Тање Бошковић и Радета Марјановића чија интерпретација доноси узбуђење и емотивност јединствену на овим просторима.

Тања Бошковић једна је од најбољих и најпопуларнијих глумица у историји југословенске и српске кинематографије и позоришта, а публика је нарочито памти по ролама у филмовима”Балкан експрес”, “Окупација у 26 слика”, “Мала пљачка влака” и серијама “Приче из радионице”, “Срећни људи”, “Полицајац са Петловог брда” и других.

У позоришту је остварила више од 40 улога глумећи на сценама “Звездара театра”, “Атељеа 212” и “Југословенског драмског позоришта”.

Њен саборац у овој представи Раде Марјановић је првак “Позоришта на Теразијама”. 

У својој досадашњој каријери остварио је више од 30 позоришних улога, а на малим екранима је стекао популарност глумећи у серијама “Бољи живот”, “Стижу долари”, “Метла без дршке”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана