Фестивал у знаку Ћопићевих јунака

М. Л.
Фестивал у знаку Ћопићевих јунака

Бањалука - Традиционални Ђурђевдански фестивал дјечије пјесме Бањалука 2016, у организацији Радио-Телевизије Републике Српске (РТРС), биће одржан 13. маја, а публици ће се представити 19 нових ђурђевданских звјездица.

Организатор истиче да ће на овогодишњем фестивалу наступити малишани из РС и БиХ, затим Србије, Црне Горе, Хрватске, Словеније, Италије и Русије, са 16 пјесама, од тога три дуета. И док се извођачи припремају и увјежбавају своје композиције, организатори припремају изненађење за све присутне. Овогодишњи фестивал биће у знаку Ћопићевих јунака, мачка Тоше и пса Жуће.

- Шаље их Бранко Ћопић лично, директно с небеских пољана. Вели, жели да се распита шта данас воле дјеца у његовом родном крају. Гласине кажу да је Бранко горе у друштву млинара Трише и његовог пајдаша крчмара, успио да улови сва три мјесеца и да је много срећан због тога - рекли су организатори.  Додали су да Ћопића само брине да ли су дјеца још увијек добра, и ако сазна да јесу, биће му све потаман. Један од медијских покровитеља фестивала је и "Глас Српске".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана