Белучи: Бићу Српкиња у ратном филму ФОТО

В.К., М. П., Агенције, Фото: А. Чавић, Г. Шурлан,
Белучи: Бићу Српкиња у ратном филму ФОТО

Мокра Гора - Моника Белучи открила је да учи српски језик за потребе филма, радног наслова “Љубав и рат”, чије снимање почиње у мају.

Наима, прослављена глумица играће Српкињу у новом филму прослављеног српског режисера Емира Кустурице.

- Тачно је, Емир и ја смо се договорили. Постаћу Српкиња у ратном филму чија се радња дешава на овим просторима. Радни наслов филма је “Љубав и рат”. Паралелно са ратном, дешава се и љубавна прича. Знам да ће бити пуно насиља али и поетике, и чистих емоција – рекла је она.

Позната глумица истакла је да је гледала све Емирове филмове, да пратим све што у животу ради прослављени режисер, а „Дом за вјешање” је једно од најзначајнијих остварења свјетске кинематографије.

- Више референци да улогу прихватим није било потребно, радујем се првом дану снимања – рекла је Моника Белучи.
У Италији сам завршила основну и средњу школу, па факултет, додала је глумица.

-  Италијанка сам у потпуности, сада ћу се наћи у кожи Српкиње и то ће бити још једна велика авантура за мој идентитет. Почињем да учим ваш језик. Глумци иначе имају добар слух за језике, једино избјегавам да пјевам на било ком језику, из поштовања према правим пјевачима – рекла је филмска дива.

Након доласка на Мокру Гору, у ресторану ’’Висконти’’ на Мећавнику позната глумица је вечерала са Мајом и Емиром и видјела се са њиховом кћерком Дуњом.

На менију вечере били су домаћи, углавном млијечни специјалитети и - чаша вина.

- Пробала сам ову вашу ракију, али, ја више волим чашу вина - каже италијанска љепотица. 

Моника на Мокрој Гори остаје до уторка ујутру, а кући ће се вратити преко Београда.

Претходно, свјетска звијезда стигла је у Мокру Гору преко Бањалуке и Вишеграда гдје је обишла Кустин Андрић град.

- Куста ми је у хеликоптеру испричао о подизању овог града. Одушевљена сам како је све ово подигнуто за веома кратко вријеме - рекла је Италијанка у Вишеграду.

Дива у уторак са предсједником Николићем

Италијанска глумица, како је рекла за “Курир”, планира да дође и у Београд гдје ће се састати са предсједником Србије Томиславом Николићем.

- У плану је да се у уторак у Београду видим са вашим предсједником Николићем - казала је Моника Белучи.

Моника Белучи у Бањалуци

Предсједник Републике Српске Милорад Додик и српски режисер Емир Кустурица најавили су за мај почетак снимања Кустуричиног новог филма "Љубав и рат" у Требињу, у којем ће главну улогу тумачити италијанска глумица Моника Белучи.

Прелијепа глумица стигла је авионом из Париза на аеродром Маховљане нешто прије 14 часова гдје ју је дочекао прослављени српски режисер Емир Кустурица, а исперед Палате Предсједника поздрављена је аплаузом неколико стотина грађана, а госте је дочекао предсједник Милорад Додик.

Послије састанка са предсједником Српске, Моника Белучи је новинарима изјавила да је први пут на овим просторима и да јој је веома драго што је дошла те најавила је да ће ускоро почети снимање филма.

- То ће ми дати прилику да упознам и видим боље ову земљу и људе и веома сам срећна због тога - рекла је позната глумица.

Одговарајући на питање како је бити најљепша жена на свијету она је рекла да не гледа на себе као такву.

- Ја сам мајка и имам породицу. Моје слике су у часописима широм свијета али то је само дио оног што јесам - рекла је она.

Коментаришући своје прве импресије из Бањалуке уз смијех је одговорила да је тек стигла, а за предсједника Додика каже да је веома шармантан човјек.

- Човјек је пун енергије и састанак је протекао сасвим у реду - рекла је она.

Српски режисер Емир Кустурица је рекао да је ово најбојља прилика да се са Моником  најави снимање филма "Љубав и рат" који ће се десити у Требињу од маја до краја јула и касније на јесен.

- Предсједник Републике као и свему што ја радио помаже и ово је први пут да се из Бањалуке у свијет шаље потврђена вијест да снимамо филм "Љубав и рат" - рекао је Кустурица.

Додик је након састанка са Моником Белучи у Бањалуци рекао да је њена посјета била велика част за Републику Српску и изразио захвалност Кустурици, јер су данас са њим били и директори канског и фестивала у Мароку.

- То говори да је Емир Кустурица човјек који може да шири позитивне вијести. Захвалан сам Моники Белучи што је овдје, а већ у мају се видимо у Требињу - рекао је Додик.

Прије одласка за Вишеград Моника Белучи је подјелила и неколико аутограма окупљенима испред Палате Предсједника у Бањалуци

Андрић град

Монику Белучи и Кустурицу су на улазу у град од камена дочекали бројни Вишеграђани и њихови гости, а дјевојке из Андрић града су филмској диви уручиле цвијеће.

Италијанска глумица је са Кустурицом прошетала улицом "Младе Босне" до Трга Николе Тесле и Андрићевог споменика.

Она се ту кратко обратила представницима бројних медија, истакавши да је невјероватно то што је Кустурица направио.

- Мој домаћин ме обавијестио да ће ова величанствена грађевина бити завршена сљедеће године - рекла је Моника Белучи.

Она је нагласила да је упознала предсједника Републике Српске Милорада Додика, "који је веома шармантан", и да је с њим била на ручку.

Једна од најљепших жена свијета рекла је да ће се сигурно опет вратити у Андрић град.

Долазак Монике Белучи у Вишеград и Андрић град изазвао је огромно интересовање грађана овог града, који су направили шпалир кроз који се она с пратњом и Кустурицом кретала.

"Кустендорф"

Након Вишеграда позната глумица се са Емиром Кустурицом упутила на Мокру Гору гдје је једна од главних гостију на фестивалу "Кустендорф".

- Хвала на прелијепом дочеку, заиста нисам очекивала овакво гостопримство. Бићу овдје наредна три дана и драго ми је сто сам дошла на "Кустендорф" у вашу прелијепу земљу. Путујући из Бањалуке у Андрић град, одушевила сам се чаробном природом. Радујем се што ћу снимати са Кустурицом у мају и што ћу поново доћи у вашу земљу. Хвала вам на свему. - рекла је Моника Белучи по доласку у Дрвенград.

Моника je имала традиционалан дочек уз погачу, со и ракију.

Била је веома сусретљива према бројним новинарским екипама и обожаваоцима који су само због ње данас дошли у Дрвенград.

 

.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана