Ускоро стиже корејска верзија култне серије "La Casa De Papel"

Б.П.
Ускоро стиже корејска верзија култне серије "La Casa De Papel"

Сеул-Стриминг сервис "Нетфликс", објавио је први трејлер јужнокорејског римејка култне шпанске крими серије "La Casa De Papel"(Money Heist"), која је представљала један од највећих међународних успјеха стриминг дива.

Корејски римејк под називом " Money Heist: Korea-Јоint Economic Area" доноси причу смјештену у Заједничкo економског подручје, измишљену ковницу новца, која се налази на мјесту границе између данашње Сјеверне и Јужне Кореје.

Циљ ове установе наводно је корист свих грађана и успостављање заједничке валуте али у стварности су се само богати обогатили, како каже наратор у трејлеру, док Токио додаје "Добродошли у капитализам".

Попут оригинала, група појединаца окупља се под професоровим туторством, како би извели савршену пљачку на извору новца.  

Серију режира Ким Хонг-Сун, док је сценарио дјело Рију Јонг-Џеа, који је то видио као судбинску шансу.

-Осјећао сам ову прилику као знак судбине, када ми је понуђено да адаптирам оригиналну причу. Заинтригирала ме премиса римејка јер не само да се ради о сукобу између пљачкаша и полиције, већ додаје и нове слојеве као што су напетост, неповјерење и хармонија између Сјеверне и Јужне Кореје. Ситуација у којој лопови из Сјеверне и Јужне Кореје удружују снаге, а полиција из Сјеверне и Јужне Кореје се удружује како би их зауставили, додаје корејски објектив у оригиналну причу каже Рију.

Док ће серија промијенити одређене елементе омиљеног оригинала, њена глумачка постава има аналоге ликовима прве сезоне у "La Casa De Papel" дата по именима градова, као што су Хелсинки и Осло.

Осим тога, одјећа пљачкаша у римејку садржи Хахое маске, које су дио древне традиционалне церемонијалне јужнокорејске одјеће, умјесто лица Салвадора Далија.

Први дио серије биће приказан на Нетфлиxу 24. јуна.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана