Uskoro stiže korejska verzija kultne serije "La Casa De Papel"

B.P.
Uskoro stiže korejska verzija kultne serije "La Casa De Papel"

Seul-Striming servis "Netfliks", objavio je prvi trejler južnokorejskog rimejka kultne španske krimi serije "La Casa De Papel"(Money Heist"), koja je predstavljala jedan od najvećih međunarodnih uspjeha striming diva.

Korejski rimejk pod nazivom " Money Heist: Korea-Joint Economic Area" donosi priču smještenu u Zajedničko ekonomskog područje, izmišljenu kovnicu novca, koja se nalazi na mjestu granice između današnje Sjeverne i Južne Koreje.

Cilj ove ustanove navodno je korist svih građana i uspostavljanje zajedničke valute ali u stvarnosti su se samo bogati obogatili, kako kaže narator u trejleru, dok Tokio dodaje "Dobrodošli u kapitalizam".

Poput originala, grupa pojedinaca okuplja se pod profesorovim tutorstvom, kako bi izveli savršenu pljačku na izvoru novca.  

Seriju režira Kim Hong-Sun, dok je scenario djelo Riju Jong-Džea, koji je to vidio kao sudbinsku šansu.

-Osjećao sam ovu priliku kao znak sudbine, kada mi je ponuđeno da adaptiram originalnu priču. Zaintrigirala me premisa rimejka jer ne samo da se radi o sukobu između pljačkaša i policije, već dodaje i nove slojeve kao što su napetost, nepovjerenje i harmonija između Sjeverne i Južne Koreje. Situacija u kojoj lopovi iz Sjeverne i Južne Koreje udružuju snage, a policija iz Sjeverne i Južne Koreje se udružuje kako bi ih zaustavili, dodaje korejski objektiv u originalnu priču kaže Riju.

Dok će serija promijeniti određene elemente omiljenog originala, njena glumačka postava ima analoge likovima prve sezone u "La Casa De Papel" data po imenima gradova, kao što su Helsinki i Oslo.

Osim toga, odjeća pljačkaša u rimejku sadrži Hahoe maske, koje su dio drevne tradicionalne ceremonijalne južnokorejske odjeće, umjesto lica Salvadora Dalija.

Prvi dio serije biće prikazan na Netflixu 24. juna.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana