Култни филм добија телевизијски римејк: Нова освета за старог момка

Б. П.
Култни филм добија телевизијски римејк: Нова освета за старог момка

СЕУЛ - Јужнокорејски редитељ Парк Чан-вук планира да адаптира свој најпопуларнији филм "Стари момак" (Олдбоy) за телевизију.

У продукцији студија "Лајонсгејт" биће снимљена серија на енглеском језику по истој причи, а Парк ће између осталог бити и један од њених продуцената. Филм из 2003. је адаптација истоимене јапанске манге коју је написао Гарон Цучија.

Његов главни јунак је Одесу, човјек који бива киднапован и држан у заточеништву 15 година. Након пуштања на слободу, он покушава да пронађе своју ћерку и особу која је одговорна за његову отмицу, али и открије зашто је уопште био затворен.

"Стари момак" је други филм у Парковој осветничкој трилогији након "Симпатије за господина Освету" (2002) а након њега слиједи филм "Госпођа Освета" (2005).

Спајк Ли је напрвио свој римејк филма на енглеском 2013, али је он, према оцјени критике и публике, био доста слабији у односу на Парков филм.

Парк Чан-вуку ово не би био први телевизијски пројекат, јер је режирао све епизоде мини-серије "Мала бубњарка" по роману Џона Ле Кареа, продуцирао сјајну серију "Ледоломац", а тренутно се на каналу "ХБО" емитује мини-серија "Симпатизер", чији је он коаутор.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана