Kultni film dobija televizijski rimejk: Nova osveta za starog momka

B. P.
Kultni film dobija televizijski rimejk: Nova osveta za starog momka

SEUL - Južnokorejski reditelj Park Čan-vuk planira da adaptira svoj najpopularniji film "Stari momak" (Oldboy) za televiziju.

U produkciji studija "Lajonsgejt" biće snimljena serija na engleskom jeziku po istoj priči, a Park će između ostalog biti i jedan od njenih producenata. Film iz 2003. je adaptacija istoimene japanske mange koju je napisao Garon Cučija.

Njegov glavni junak je Odesu, čovjek koji biva kidnapovan i držan u zatočeništvu 15 godina. Nakon puštanja na slobodu, on pokušava da pronađe svoju ćerku i osobu koja je odgovorna za njegovu otmicu, ali i otkrije zašto je uopšte bio zatvoren.

"Stari momak" je drugi film u Parkovoj osvetničkoj trilogiji nakon "Simpatije za gospodina Osvetu" (2002) a nakon njega slijedi film "Gospođa Osveta" (2005).

Spajk Li je naprvio svoj rimejk filma na engleskom 2013, ali je on, prema ocjeni kritike i publike, bio dosta slabiji u odnosu na Parkov film.

Park Čan-vuku ovo ne bi bio prvi televizijski projekat, jer je režirao sve epizode mini-serije "Mala bubnjarka" po romanu Džona Le Karea, producirao sjajnu seriju "Ledolomac", a trenutno se na kanalu "HBO" emituje mini-serija "Simpatizer", čiji je on koautor.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana