Објављен финални трејлер за филм “Дедпул и Волверин”: Бити или не бити за “Марвел” VIDEO

Бранислав Предојевић
Објављен финални трејлер за филм “Дедпул и Волверин”: Бити или не бити за “Марвел” VIDEO

ЛОС АНЂЕЛЕС - Студио “Марвел” премијерно је представио дуго очекивани други трејлер за свој филм “Дедпул и Волверин”, који у биоскопе стиже 26. јула уз огромна очекивања публике и већа очекивања самог студија.

Филм, који је једино издање “Марвел” студија у кинима ове године, нашао се на врху анкета међу најишчекиванијим филмовима 2024. године и за разлику од прошлогодишњих “МЦУ” филмова, очекује се да ће вратити углед, али и новац у посустали жанр суперхеројских блокбастера.

Након што је филм “Марвелс” прошле године неславно прошао на благајнама окончавши еру од 15 година успјешног пљачкања кино благајни авантурама костимираних суперхероја из “Марвелог филмског универзума”, у студију “Дизни” који посједује права на “Марвел” упалио се црвени аларм за узбуну.

Одлука, да искористе моменат куповине студија “Фокс”, који је радио прва два “Дедпул” филма, како би овом лошем момку суперхеројског универзума пружили прилику да својим трећим филмом спаси “МЦУ” уз врхунско појачање у виду Волверина, судећи по интересу публике и медијској бури која прати долазак филма,  показала се мудром стратегијом.

Осим што је кросовер двојице “лоших” момака у постави суперхероја из “Осветника” и “Џ- мена” у питању је први “Марвелов” филм који носи предикт Р, што значи да псовки, крви и експлицитног насиља неће недостајати.

Судећи по новом трејлеру, који први пут приказује Хјуа Џекмена у акцији као Волверина, студио рачуна да ће спој харизме и угледа аустралијског глумца те популарности и комичарског талента Рајана Рејнолдса код млађе публике, успјешно вратити публику која се заситила конфекцијског материјала из њихове суперхеројске радионице.

Наиме, шеф студија Кевин Фијд, по свему судећи, добио је благослов од стране “Дизнија” да промијени генерални курс “Марвела” како би спасио новонасталу ситуацију, те да заплете филмова и серија извуче из замке конфузног материјала о мултиуниверзуму који доминира посљедњих година као тема у “МЦУ”.

Наравно његова одлука је потпуно логична идеја да више контроле препусти сценаристима, а мање маркетиншким стручњацима, како би се ријешио баласта мање успјешних пројеката и негативног имиџа створеног тужбама за сексуалне нападе и насиље против глумаца Џоната Мајерса, који је глумио Канга освајача. Због тога се “Дедпул и Волверин”, радњом везује за  мистериозну агенцију ТВА из  серије “Локи”, бирократске организације која постоји изван времена и простора и прати временску линију свих бића у универзуму. У филму  извлаче Вејда Вилсона или Дедпула из његовог мирног живота и постављају га на мисију са Волверином, која ће промијенити историју “Марвеловог филмског универзума” (МЦУ) и направити креативни рестарт, уз обиље прљавог хумора, пародичних момената и жестоког насиља.

Намјера студија је прилично јасна, за прљаве игре требају прљави играчи, а пошто су углед и моћ “Марвела” у питању, овај филм би лако могао постати ситуација бити или не бити за славни студио, пошто би његов успјех, могао одредити судбину франшизе тешке 15 милијарди долара.

Први трејлер приказан на Супербоул викенду постао је најгледанији трејлер свих времена, са 365 милиона прегледа у 24 сата а друштвене мреже су експлодирале реакцијама фанова, око радње, глумаца, костима, споредних ликова попут Електре, Пироа, Сајбертота и осталих ситница које живот значе. Други трејлер је скупио једнако импресивних 19 милиона прегледа за 19 сати, ипак, трејлери су једно, а биоскопи нешто друго, иако ангжаман врунске екипе у ауторском тиму, те повратак Џекмена, као једног од најомиљенијих ликова из суперхеројског свијета дају оптимистичне тонове.

Екипа

Осим што је једини “Марвелов” филм у биоскопима, ово је укупно 34 филм у франшизи.
Основна нит је реинтеграција Дедпула у “МЦУ” уз задржавање цензорског предикта Р, што говори да је креативна линија у “Марвелу”, добила више слободе од стране главешина “Дизнија”. Филм режира Шон Ливи, док су Рет Риз, Пол Верник, Зеб Велс, писали сценарио за причу у којој, уз главни тандем Рејнолдс и Џекмен, а још глуме Метју Мекфајден, Ема Корин, Морена Бакарин, Бријана  Хилдебренд, Стефан Капичић, Каран Сони, Џенифер Гарнер и други.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана