Objavljen finalni trejler za film “Dedpul i Volverin”: Biti ili ne biti za “Marvel” VIDEO

Branislav Predojević
Objavljen finalni trejler za film “Dedpul i Volverin”: Biti ili ne biti za “Marvel” VIDEO

LOS ANĐELES - Studio “Marvel” premijerno je predstavio dugo očekivani drugi trejler za svoj film “Dedpul i Volverin”, koji u bioskope stiže 26. jula uz ogromna očekivanja publike i veća očekivanja samog studija.

Film, koji je jedino izdanje “Marvel” studija u kinima ove godine, našao se na vrhu anketa među najiščekivanijim filmovima 2024. godine i za razliku od prošlogodišnjih “MCU” filmova, očekuje se da će vratiti ugled, ali i novac u posustali žanr superherojskih blokbastera.

Nakon što je film “Marvels” prošle godine neslavno prošao na blagajnama okončavši eru od 15 godina uspješnog pljačkanja kino blagajni avanturama kostimiranih superheroja iz “Marvelog filmskog univerzuma”, u studiju “Dizni” koji posjeduje prava na “Marvel” upalio se crveni alarm za uzbunu.

Odluka, da iskoriste momenat kupovine studija “Foks”, koji je radio prva dva “Dedpul” filma, kako bi ovom lošem momku superherojskog univerzuma pružili priliku da svojim trećim filmom spasi “MCU” uz vrhunsko pojačanje u vidu Volverina, sudeći po interesu publike i medijskoj buri koja prati dolazak filma,  pokazala se mudrom strategijom.

Osim što je krosover dvojice “loših” momaka u postavi superheroja iz “Osvetnika” i “Dž- mena” u pitanju je prvi “Marvelov” film koji nosi predikt R, što znači da psovki, krvi i eksplicitnog nasilja neće nedostajati.

Sudeći po novom trejleru, koji prvi put prikazuje Hjua Džekmena u akciji kao Volverina, studio računa da će spoj harizme i ugleda australijskog glumca te popularnosti i komičarskog talenta Rajana Rejnoldsa kod mlađe publike, uspješno vratiti publiku koja se zasitila konfekcijskog materijala iz njihove superherojske radionice.

Naime, šef studija Kevin Fijd, po svemu sudeći, dobio je blagoslov od strane “Diznija” da promijeni generalni kurs “Marvela” kako bi spasio novonastalu situaciju, te da zaplete filmova i serija izvuče iz zamke konfuznog materijala o multiuniverzumu koji dominira posljednjih godina kao tema u “MCU”.

Naravno njegova odluka je potpuno logična ideja da više kontrole prepusti scenaristima, a manje marketinškim stručnjacima, kako bi se riješio balasta manje uspješnih projekata i negativnog imidža stvorenog tužbama za seksualne napade i nasilje protiv glumaca Džonata Majersa, koji je glumio Kanga osvajača. Zbog toga se “Dedpul i Volverin”, radnjom vezuje za  misterioznu agenciju TVA iz  serije “Loki”, birokratske organizacije koja postoji izvan vremena i prostora i prati vremensku liniju svih bića u univerzumu. U filmu  izvlače Vejda Vilsona ili Dedpula iz njegovog mirnog života i postavljaju ga na misiju sa Volverinom, koja će promijeniti istoriju “Marvelovog filmskog univerzuma” (MCU) i napraviti kreativni restart, uz obilje prljavog humora, parodičnih momenata i žestokog nasilja.

Namjera studija je prilično jasna, za prljave igre trebaju prljavi igrači, a pošto su ugled i moć “Marvela” u pitanju, ovaj film bi lako mogao postati situacija biti ili ne biti za slavni studio, pošto bi njegov uspjeh, mogao odrediti sudbinu franšize teške 15 milijardi dolara.

Prvi trejler prikazan na Superboul vikendu postao je najgledaniji trejler svih vremena, sa 365 miliona pregleda u 24 sata a društvene mreže su eksplodirale reakcijama fanova, oko radnje, glumaca, kostima, sporednih likova poput Elektre, Piroa, Sajbertota i ostalih sitnica koje život znače. Drugi trejler je skupio jednako impresivnih 19 miliona pregleda za 19 sati, ipak, trejleri su jedno, a bioskopi nešto drugo, iako angžaman vrunske ekipe u autorskom timu, te povratak Džekmena, kao jednog od najomiljenijih likova iz superherojskog svijeta daju optimistične tonove.

Ekipa

Osim što je jedini “Marvelov” film u bioskopima, ovo je ukupno 34 film u franšizi.
Osnovna nit je reintegracija Dedpula u “MCU” uz zadržavanje cenzorskog predikta R, što govori da je kreativna linija u “Marvelu”, dobila više slobode od strane glavešina “Diznija”. Film režira Šon Livi, dok su Ret Riz, Pol Vernik, Zeb Vels, pisali scenario za priču u kojoj, uz glavni tandem Rejnolds i Džekmen, a još glume Metju Mekfajden, Ema Korin, Morena Bakarin, Brijana  Hildebrend, Stefan Kapičić, Karan Soni, Dženifer Garner i drugi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana