За замјену оружног листа још осам дана

Д. С.
За замјену оружног листа још осам дана

Бањалука - Како се приближава 30. јун, посљедњи рок за замјену оружних листова, и редови за љекарска увјерења постају све дужи.

Како би избјегли децембарски сценарио, када је по љекарско увјерење дневно долазило око 300 становника, надлежни савјетују власницима оружја да што прије оду по овај документ.

У Заводу за медицину рада и спорта РС, који је цијену љекарског увјерења снизио за 20 марака, истичу да је овог мјесеца у односу на мај повећан број грађана који су дошли на преглед због замјене оружног листа.

- У Бањалуци по љекарско увјерење у току овог мјесеца у просјеку је долазило 40 људи дневно - рекли су у Заводу.

Министарство унутрашњих послова РС и даље није задовољно одзивом становника за легализацију оружја, подсјећајући их да су казне, осим заштитне мјере одузимања оружја, од 1.200 до 1.500 КМ.

- Због тога још једном позивамо све становнике РС да изврше своју законску обавезу. Захтјев за замјену оружних листова могу предати и они који су оружје предали прошле године и на тај начин га вратити - казали су у Министарству.

Првобитни рок за замјену оружних листова био је крај прошле године, међутим, на захтјев становника који нису успјели да изврше своју законску обавезу на вријеме, нову шансу имају до краја овог мјесеца.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана