За реконструкцију мреже 8,16 милиона евра

Глас Српске
За реконструкцију мреже 8,16 милиона евра

Бањалука - Зависно предузеће “Електрокрајина” Бањалука закључило је уговоре са извођачима радова на пројекту реконструкције средњенапонске и нисконапонске мреже у вриједности од 8,16 милиона евра /15,95 милиона КМ/, саопштено је из овог предузећа.

Уговоре су у петак, 17. маја, потписали вршилац дужности директора “Електрокрајине” Драган Чавић, овлаштени представник конзорцијума “Електрик пауер” Момчило Гњатовић и извршни директор предузећа “Елнос БЛ” из Бањалуке Бранко Торбица. Извођачи радова су изабрани као најповољнији на тендеру који је “Електрокрајина” обавила по правилима и под надзором Европске банке за обнову и развој /ЕБРД/ која кредитно финансира овај пројекат.

Уговорена реконструкција мреже биће реализована у наредне три године и обухватиће више десетина хиљада купаца електричне енергије на подручју свих радних јединица “Електрокрајине” - Бањалука, Приједор, Нови Град, Козарска Дубица, Градишка, Србац, Прњавор, Лакташи, Челинац, Мркоњић Град и Шипово.

Чавић је рекао да потписивање уговора представља увод у прву фазу модернизације дистрибутивне мреже напомињући да ће се у другој фази приступити измјештању мјерних мјеста и инсталацији паметних бројила са даљинским очитавањем потрошње електричне енергије.

“Циљ пројекта је обезбјеђење квалитетније испоруке електричне енергије за наше купце, затим, повећање ефикасности обрачуна и наплате електричне енергије, те знатно смањење дистрибутивних губитака предузећа”, истакао је Чавић.

Торбица је захвалио “Електрокрајини” на указаном повјерењу, изражавајући увјерење да ће као извођачи своје обавезе испоштовати како по основу квалитета радова, тако и по питању утврђених рокова.

Према ријечима Гњатовића, ријеч је о оправданом и корисном пројекту који ће бити реализован на обострано задовољство инвеститора и извођача.

“Електрокрајина” је највеће електродистрибутивно предузеће у Републици Српској које снабдијева више од 255.000 купаца електричне енергије на подручју три града и 18 општина крајишке регије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођено 12 беба
Рођено 12 беба
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана