За припрему ковид одјељења у болници Фоча 572.045 КМ

Срна
За припрему ковид одјељења у болници Фоча 572.045 КМ

БАЊАЛУКА - Управни одбор Компензационог фонда Републике Српске одобрио је данас 572.045 КМ са ПДВ-ом за реконструкцију и припрему простора ковид 19 одјељења са пратећим дијагностичким службама у Универзитетској болници Фоча.

Управни одбор Компензационог фонда данас је на сједници у Бањалуци прихватио Информацију о потреби Универзитетске болнице Фоча за обезбјеђење ковид 19 одјељења са пратећим дијагностичким службама, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе са јавношћу.

Управни одбор упознао се и о Информацији о пословним субјектима који испуњавају услове за рефундацију средстава по основу искориштених туристичких ваучера у периоду од 1. до 31. јула из средстава Компензационог фонда Републике Српске.

Закључено је да је Министарство трговине и туризма Републике Српске доставило списак пословних субјеката који испуњавају услове за рефундацију средстава по овом основу у складу са Уредбом о условима и начину кориштења туристичких ваучера у угоститељским објектима.

У саопштењу се истиче да се одобрава исплата укупно 210.972 КМ у сврху финансијске помоћи за санирање посљедица изазваних вирусом корона по основу искориштених туристичких ваучера за јул за 35 пословних субјеката.

Исплата ће бити вршена на основу појединачних рјешења које ће за сваког пословног субјекта и предузетника донијети ресорно министарство.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана