Za pripremu kovid odjeljenja u bolnici Foča 572.045 KM

Srna
Za pripremu kovid odjeljenja u bolnici Foča 572.045 KM

BANjALUKA - Upravni odbor Kompenzacionog fonda Republike Srpske odobrio je danas 572.045 KM sa PDV-om za rekonstrukciju i pripremu prostora kovid 19 odjeljenja sa pratećim dijagnostičkim službama u Univerzitetskoj bolnici Foča.

Upravni odbor Kompenzacionog fonda danas je na sjednici u Banjaluci prihvatio Informaciju o potrebi Univerzitetske bolnice Foča za obezbjeđenje kovid 19 odjeljenja sa pratećim dijagnostičkim službama, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću.

Upravni odbor upoznao se i o Informaciji o poslovnim subjektima koji ispunjavaju uslove za refundaciju sredstava po osnovu iskorištenih turističkih vaučera u periodu od 1. do 31. jula iz sredstava Kompenzacionog fonda Republike Srpske.

Zaključeno je da je Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske dostavilo spisak poslovnih subjekata koji ispunjavaju uslove za refundaciju sredstava po ovom osnovu u skladu sa Uredbom o uslovima i načinu korištenja turističkih vaučera u ugostiteljskim objektima.

U saopštenju se ističe da se odobrava isplata ukupno 210.972 KM u svrhu finansijske pomoći za saniranje posljedica izazvanih virusom korona po osnovu iskorištenih turističkih vaučera za jul za 35 poslovnih subjekata.

Isplata će biti vršena na osnovu pojedinačnih rješenja koje će za svakog poslovnog subjekta i preduzetnika donijeti resorno ministarstvo.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana