Преминуо доктор Љубиша Кустурић

РТРС
Преминуо доктор Љубиша Кустурић

У Бијељини је јутрос у 66. години преминуо примаријус доктор Љубиша Кустурић, саопштено је из Болнице "Свети Врачеви" у којој је био запослен.

Кустурић је рођен у Брчком, основну школу и гимназију завршио је у Бијељини. На Медицинском факултету у Београду дипломирао је 1982. године. Специјалистички испит положио је 1992. године у Београду и стекао звање специјалиста гинекологије и акушерства. Комора доктора медицине Републике Српске додијелила му је назив примаријус 2014. године.

Радни вијек започео је 1983. године у бијељинском Медицинском центру "Никола Спасојевић" у диспанзеру за жене, а потом као љекар у гинеколошко-акушерској служби.

Од 1996. године обављао је послове шефа Гинеколошко-акушерског одјељења. У фебруару 2022. године постављен је на мјесто начелника Одјељења, гдје остаје до краја свог професионалног рада.

Поред активног обављања послова специјалисте гинекологије и акушерства, Кустурић је учествовао у организацији рада и унапређењу нових метода у свим актуелним гранама гинекологије и акушерства, као и едуковању и усавршавању новог кадра, наводе из Болнице "Свети Врачеви".

Колектив Болнице "Свети Врачеви" упутио је искрено саучешће породици Кустурић, наводећи да ће уважени доктор остати упамћен по професионалном, коректном и стрпљивом односу према пацијентима, колегама и другим запосленим у Болници.

Доктор Кустурић биће сахрањен у понедјељак у 14.00 часова, на градском гробљу у Пучилама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана