У ноћном клубу у Шипову затечене 194, на свадби у Угљевику 132 особе

Срна
У ноћном клубу у Шипову затечене 194, на свадби у Угљевику 132 особе

БАЊАЛУКА- У угоститељским објектима у Републици Српској протеклог викенда евидентирана су четири кривична дјела непоступање по здравственим прописима за вријеме епидемије, саопштено је из Министарства унутрашњих послова (МУП) Републике Српске.

Полиција је у Добоју у угоститељском објекту затекла 82 лица, у ноћном клубу у Шипову 184 лица, те у бањалучком угоститељском објекту 60 лица. Полицијски службеници Полицијске управе Бијељина су у једном објекту у Угљевику на свадбеном весељу затекли 132 лица, о чему је обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва у Бијељини, који се изјаснио да Тужилаштву буде достављен извјештај о предузетим мјерама и радњама.

Дежурни тужиоци надлежних окружних јавних тужилаштава изјаснили су се да је у овим случајевима ријеч о кривичном дјелу непоступање по здравственим прописима за вријеме епидемије.

МУП Српске континуирано спроводи појачане активности на контроли поштовања закључака Републичког штаба за ванредне ситуације, а све ради спречавања ширења вируса корона међу становништвом.

Министарство позива грађане да надлежним службама пријаве неодговорне појединце или групе који својим понашањем могу да угрозе здравље људи.

Ради заштите здравља људи, а у складу са важећим закључцима Републичког штаба за ванредне ситуације и препорукама Института за јавно здравство Српске, полицијски службеници МУП-а Српске ће наставити са спровођењем мјера и радњи из своје надлежности.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођено 29 беба
Рођено 29 беба
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана