U noćnom klubu u Šipovu zatečene 194, na svadbi u Ugljeviku 132 osobe

Srna
U noćnom klubu u Šipovu zatečene 194, na svadbi u Ugljeviku 132 osobe

BANjALUKA- U ugostiteljskim objektima u Republici Srpskoj proteklog vikenda evidentirana su četiri krivična djela nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske.

Policija je u Doboju u ugostiteljskom objektu zatekla 82 lica, u noćnom klubu u Šipovu 184 lica, te u banjalučkom ugostiteljskom objektu 60 lica. Policijski službenici Policijske uprave Bijeljina su u jednom objektu u Ugljeviku na svadbenom veselju zatekli 132 lica, o čemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini, koji se izjasnio da Tužilaštvu bude dostavljen izvještaj o preduzetim mjerama i radnjama.

Dežurni tužioci nadležnih okružnih javnih tužilaštava izjasnili su se da je u ovim slučajevima riječ o krivičnom djelu nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije.

MUP Srpske kontinuirano sprovodi pojačane aktivnosti na kontroli poštovanja zaključaka Republičkog štaba za vanredne situacije, a sve radi sprečavanja širenja virusa korona među stanovništvom.

Ministarstvo poziva građane da nadležnim službama prijave neodgovorne pojedince ili grupe koji svojim ponašanjem mogu da ugroze zdravlje ljudi.

Radi zaštite zdravlja ljudi, a u skladu sa važećim zaključcima Republičkog štaba za vanredne situacije i preporukama Instituta za javno zdravstvo Srpske, policijski službenici MUP-a Srpske će nastaviti sa sprovođenjem mjera i radnji iz svoje nadležnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana