У Градишкој одржан концерт Полицијског оркестра

Срна
У Градишкој одржан концерт Полицијског оркестра

ГРАДИШКА - Полицијски оркестар Министарства унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске одржао је вечерас концерт на љетној сцени Културног центра Градишка.

Начелник Полицијске управе Градишка Бојан Шкорић рекао је да је овај концерт поклон МУП-а Српске грађанима Градишке.

“Концерт је планиран прошле године, али је одгођен због пандемије вируса корона. Сада је ово прилика да МУП на сцени Културног центра представи свој полицијски оркестар који је већ имао наступе у иностранству - Аустрији, Русији”, рекао је Шкорић.

Он је додао да МУП Српске кроз овакве активности настоји да оствари што бољи контакт са грађанима.

Руководилац Полицијског оркестра МУП-а Српске Јелена Атлагић подсјетила је да оркестар постји од 2017. године, да је први наступ имао за Дан Републике 2018. године, те да има 20 музичара на челу са диригентом Душаном Покрајчићем.

“Од 2019. смо започели турнеју по Републици Српској и један од градова у коме нисмо наступали до сада била је Градишка”, рекла је она.

Покрајчић је рекао да су пред градишком публиком извели стандардни репертоар од традиционалних нумера до забавне поп, рок и стране музике.

“Музика коју свирамо је јако добро прихваћена. Публика од нас не очекује такав репертоар, вежу нас за полицију и доста људи мисли да смо полицајци, а ми смо само музичари који су у служби МУП-а”, рекао је Покрајчић.
 

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана