U Gradiškoj održan koncert Policijskog orkestra

Srna
U Gradiškoj održan koncert Policijskog orkestra

GRADIŠKA - Policijski orkestar Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske održao je večeras koncert na ljetnoj sceni Kulturnog centra Gradiška.

Načelnik Policijske uprave Gradiška Bojan Škorić rekao je da je ovaj koncert poklon MUP-a Srpske građanima Gradiške.

“Koncert je planiran prošle godine, ali je odgođen zbog pandemije virusa korona. Sada je ovo prilika da MUP na sceni Kulturnog centra predstavi svoj policijski orkestar koji je već imao nastupe u inostranstvu - Austriji, Rusiji”, rekao je Škorić.

On je dodao da MUP Srpske kroz ovakve aktivnosti nastoji da ostvari što bolji kontakt sa građanima.

Rukovodilac Policijskog orkestra MUP-a Srpske Jelena Atlagić podsjetila je da orkestar postji od 2017. godine, da je prvi nastup imao za Dan Republike 2018. godine, te da ima 20 muzičara na čelu sa dirigentom Dušanom Pokrajčićem.

“Od 2019. smo započeli turneju po Republici Srpskoj i jedan od gradova u kome nismo nastupali do sada bila je Gradiška”, rekla je ona.

Pokrajčić je rekao da su pred gradiškom publikom izveli standardni repertoar od tradicionalnih numera do zabavne pop, rok i strane muzike.

“Muzika koju sviramo je jako dobro prihvaćena. Publika od nas ne očekuje takav repertoar, vežu nas za policiju i dosta ljudi misli da smo policajci, a mi smo samo muzičari koji su u službi MUP-a”, rekao je Pokrajčić.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana