У Босански Петровац стигла донација Владе Српске од 16 тона брашна

Срна
У Босански Петровац стигла донација Владе Српске од 16 тона брашна

БОСАНСКИ ПЕТРОВАЦ - Општини Босански Петровац данас је испоручено 16 тона брашна, које је донирала Влада Републике Српске, саопштено је из петровачког Центра за културу и образовање.

Начелник општине Босански Петровац Дејан Прошић истакао је да ће брашно бити подијељено свим становницима којима је потребно, а да ће заједно са Кризним штабом бити донесена одлука о количинама брашна која ће бити подијељена свакој мјесној заједници.

“Данас смо били свједоци лијепом гесту институција Републике Српске, тачније Владе Српске, која је посредством Министарства трговине и туризма допремила 16 тона брашна у нашу општину”, рекао је Прошић.

Један дио интервентне залихе остаће у Црвеном крсту како би могли реаговати на вријеме уколико помоћ још неком буде неопходна.

Осим брашна, како наводе, Влада Српске донирала је Дому здравља заштитну опрему и средства за дезинфекцију.

Из Центра за културу су истакли да ће заштитни комбинезони са маскама, заштитне рукавице и наочаре, те средства за дезинфекцију бити од велике помоћи за запослене у Дому здравља, који се сусрећу са потешкоћама у набавци заштитне опреме.

Влада Федерације БиХ је општини Босански Петровац одобрила 90.000 КМ која ће бити усмјерана у борбу против вируса корона и санирању посљедица епидемије.

Поред помоћи влада Републике Српске и Федерације БиХ, Влада Унско-санског кантона обезбиједила је петровачком Дому здравља 40.000 КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођено 29 беба
Рођено 29 беба
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана