U Bosanski Petrovac stigla donacija Vlade Srpske od 16 tona brašna

Srna
U Bosanski Petrovac stigla donacija Vlade Srpske od 16 tona brašna

BOSANSKI PETROVAC - Opštini Bosanski Petrovac danas je isporučeno 16 tona brašna, koje je donirala Vlada Republike Srpske, saopšteno je iz petrovačkog Centra za kulturu i obrazovanje.

Načelnik opštine Bosanski Petrovac Dejan Prošić istakao je da će brašno biti podijeljeno svim stanovnicima kojima je potrebno, a da će zajedno sa Kriznim štabom biti donesena odluka o količinama brašna koja će biti podijeljena svakoj mjesnoj zajednici.

“Danas smo bili svjedoci lijepom gestu institucija Republike Srpske, tačnije Vlade Srpske, koja je posredstvom Ministarstva trgovine i turizma dopremila 16 tona brašna u našu opštinu”, rekao je Prošić.

Jedan dio interventne zalihe ostaće u Crvenom krstu kako bi mogli reagovati na vrijeme ukoliko pomoć još nekom bude neophodna.

Osim brašna, kako navode, Vlada Srpske donirala je Domu zdravlja zaštitnu opremu i sredstva za dezinfekciju.

Iz Centra za kulturu su istakli da će zaštitni kombinezoni sa maskama, zaštitne rukavice i naočare, te sredstva za dezinfekciju biti od velike pomoći za zaposlene u Domu zdravlja, koji se susreću sa poteškoćama u nabavci zaštitne opreme.

Vlada Federacije BiH je opštini Bosanski Petrovac odobrila 90.000 KM koja će biti usmjerana u borbu protiv virusa korona i saniranju posljedica epidemije.

Pored pomoći vlada Republike Srpske i Federacije BiH, Vlada Unsko-sanskog kantona obezbijedila je petrovačkom Domu zdravlja 40.000 KM.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana