У Бањалуци представљена понуда Националног парка "Сутјеска": Садржај за све генерације

Срна
У Бањалуци представљена понуда Националног парка "Сутјеска": Садржај за све генерације

БАЊАЛУКА - Национални парк "Сутјеска" понудиће посјетиоцима овог љета нове смјештајне капацитете, од кампа на "Тјентишту" до луксузних вила, уз разноврстан садржај за све генерације, рекла је Срни руководилац сектора за промоцију у овом парку Мирјана Радовић.

- Имамо разноврсне смјештајне капацитете различитих категорија, приступачне свима, од смјештаја у планинским кућама, бунгаловима, кампу на Тјентишту, павиљонима, хотелу, до луксузног смјештаја у вилама - рекла је Радовићева.

Током промоција љетне понуде Националног парка у Бањалуци, Радовићева је истакла да ће средином јула бити потпуно опремљен научно-истраживачки центар за истраживање и екологију.

- Имамо школе у природи, посјету прашуми Перућица, као једној од двије посљедње заштићене прашуме у Европи, успон на Маглић - највиши врх у БиХ, друге планине више од 2.000 метара висине, више од 100 километара маркираних пјешачких стаза, едукативних стаза, бициклистичких стаза - навела је Радовићева.

Она је додала да су претходних година најбројнији гости били из Републике Срспке и БиХ, затим из Србије, Црне Горе, Хрватске, Словеније, али да долазе и гости из цијелог свијета.

Национални парк "Сутјеска" носи епитет бисера Републике Српске, а основни разлог за проглашење подручја националним парком су вриједности и љепоте природе, те културно-историјски значај.

Овај национални парк је 2000. године доспио у другу категорију Одјељења УН за заштиту природе и природних добара.

Промотивни штанд на Тргу Крајине биће отворен до 20.00 часова вечерас, а грађани могу да погледају какав садржај нуди овај национални парк, али и да учествују у наградним играма и остваре попусте.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођено 29 беба
Рођено 29 беба
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана