Стање на путевима: Опасност од обрушавaња снијега на коловоз

Срна
Стање на путевима: Опасност од обрушавaња снијега на коловоз

БАЊАЛУКА - На магистралним путевима Гацко-Тјентиште и Добро Поље-Брод на Дрини постоји могућност обрушавања сњежних лавина на коловоз, док на подручју Кнежева повремено има јаких удара вјетра, саопштио је Ауто-мото савез Републике Српске.

Саобраћај се јутрос у нижим крајевима Републике Српске и ФБиХ одвија по сувим и мјестимично влажним коловозима, док је у вишим предјелима и преко превоја могућа поледица, а на дионицама у усјецима и поред камених косина учестали су одрони земље и камења на коловоз.

Возачима се савјетује да возе опрезно и да на пут не крећу без зимске опреме, која је и законски обавезна.

Саобраћај је обустављен на регионалном путу Мраковица-Подградци-Градишка.

На дијелу регионалног пута Угљевик-Главичице у рејону Старог Угљевика због активирања клизишта, саобраћај се одвија отежано, једном саобраћајном траком, па се препоручује кретање алтернативним правцима.

Изградња кружне раскрснице врши се у Лакташима на магистралном путу ка Клашницама, због чега се саобраћај путничких возила и аутобуса преусмјерава обилазницом.

Због малог капацитета обилазнице кроз центар Лакташа, на снази је забрана теретног саобраћаја, осим за возила доставе и она чије одредиште је прије зоне радова, а сав теретни саобраћај се преусмјерава на ауто-пут.

Из Савеза препоручују возачима који путују кроз Лакташе да користе ауто-пут "Девети јануар" и на тај начин смање саобраћај у центру ове општине који се отежано одвија због изградње кружног тока.

Због извођења радова у тунелу "Брчигово" на дионици магистралног пута Саставци-Устипрача, измијењен је режим саобраћаја и привремено постављена саобраћајна сигнализација.

Вангабаритни терет биће превожен на дионици међуентитетска линија Станић Ријека-Добој-међуентитетска линија Каруше, као и на међуентитетској линији Хргови-Доњи Блажевац-Лончари-међуентитетска линија Лепница и међуентитетска линија Бањ Брдо-гранични прелаз Рача, па се возачи треба да возе опрезније и да поштују упутства.

Због изградње мини хидроелектране измијењен је режим саобраћаја на дионици магистралног пута Котор Варош-Ободник.

Због санације клизишта на регионалном путу Котор Варош-Кнежево, у мјесту Живинице, радним данима од седам до 17 часова долази до повремене обуставе саобраћаја од максимално пет минута.

На регионалном путу Укрина-Клупе у мјесту Шњеготина у току је реконструкција пута и другог моста, због чега се саобраћај одвија наизмјенично, једном саобраћајном траком.

Због активираних клизишта, једном саобраћајном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћај се одвија на регионалном путу Укрина-Горња Вијака.

На локалном путу Горња и Доња Пискавица, у мјесту Стрике, саобраћај се, због активираног клизишта, одвија једном траком, наизмјенично. Због оштећења надвожњака код "НИС петрол" пумпе у Трну, саобраћај се преко самог надвожњака одвија једном саобраћајном траком, док теретна возила не саобраћају.

Због покретања клизишта, на локалном путу Сводна-Брезици у општини Нови Град саобраћај се одвија једном траком.

Забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе преко 30 тона на надвожњаку број 238 на дионици магистралног пута Клашнице 2- Шарговац у мјесту Трн.

На регионалном путу Површнице-Лопаре саобраћај теретних возила је преусмјерен на путни правац Лопаре-Прибој-Бањ Брдо.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-граница БиХ (Шћепан Поље) забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

На граничним прелазима нема дужих чекања при преласку границе.

БиХ је отворила границе према Хрватској, Србији и Црној Гори, а одлука се односи само на грађане те три државе. Улазак у БиХ за стране држављане омогућен је уз негативан PCR тест на вирус корона који не смије бити старији од 48 часова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођено 12 беба
Рођено 12 беба
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана