Србац: Служен парастос погинулим борцима из Старог Мартинца

Срна
Foto: Срна

СРБАЦ - Парастос четворици погинулих бораца Војске Републике Српске са подручја Српца - Гојку Ждрњи, Зорану Марићу, Драги Марчети и Рајку Звиздалу служен је данас у организацији Борачке организације општине Србац и Мјесне борачке организације Стари Мартинац.

Предсједник Борачке организације Србац Горан Плотан захвалио је свима који су дошли да одају почаст борцима, који су за слободу дали своје животе.

„Разочаран сам јер је веома мало младих који његују културу сјећања на наше погинуле саборце. Чини ми се да млади још нису свјесни озбиљности Одбрамбено-отаџбинског рата и свега оног што смо жртвовали деведесетих година прошлог вијека како бисмо имали слободну Републику Српску“, истакао је Плотан и додао да ће се у Борачкој организацији Србац о томе више повести рачуна у наредном периоду.

Према његовим ријечима, поражавајућа је чињеница да је у уџбеницима, из којих уче ђаци о Одбрамбено-отаџбинском рату, написана само једна страница.

„Ми ћемо и ове године одржати историјски час за наше ученике поводом Дана Војске Републике Српске и годишњице формирања Прве србачке лаке бригаде, како бисмо младим генерацијама приближили сву тежину наше борбе и погибије свих припадника Војске Републике Српске за нашу слободу“, поручио је Плотан.

Парастос је служио свештеник Живко Илић.

Цвијеће су на споменик положиле породице погинулих бораца, делегације Борачке организације општине Србац, мјесне борачке организације Стари Мартинац, општине Србац и Одбора за његовање традиција ослободилачких ратова, делегација Општинске организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила, мјесних борачких организација Ножичко и Кукуље, Мјесне заједнице Стари Мартинац, делегација СУБНОР-а и остале делегације.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана