Складишта Порескe управe пуна, продаја танка

Марина Чигоја
Складишта Порескe управe пуна, продаја танка

Бањалука - На лицитацијама за покретну имовину коју је Пореска управа РС заплијенила у поступку принудне наплате пореза најчешће се нуди роба широке потрошње, машине и возила.

У складиштима купце чекају грађевинске и друге машине, возила, намјештај, обућа, одјећа, али је интересовање за куповину тих ствари, како потврђују у Пореској управи РС, веома мали. Пореска управа РС је у првих шест мјесеци од продаје заплијењене имовине инкасирала свега 155.530 КМ.

Помоћник директора за управљање наплатом пореза у Пореској управи РС Велимир Кукобат каже да се приликом принудне наплате води рачуна да се одузима роба која ће имати купца, али да је и поред тога минимална заинтересованост за куповину.  Истакао је да ту робу углавном купују привредници и грађани који су већ у тој дјелатности. Међутим, додао је да има доста и шпекулација.

- Постојала је могућност да у трећој слободној продаји, када цијена пада и до трећине процијењене вриједности робе, купују поједини мешетари за које сазнамо да су истог тренутка те машине однијели у старо жељезо и да су добили више новца него што су платили за робу. Зато у посљедње вријеме настојимо да трећина вриједности робе не буде нижа од цијене коју би могли да добију за старо жељезо, како бисмо избјегли те ствари - нагласио је Кукобат.

Опширније прочитајте у штамоном или електронском издању "Гласа Српске"

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођено 12 беба
Рођено 12 беба
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана