Потрошња ваучера иде задовољавајућим темпом

Срна
Потрошња ваучера иде задовољавајућим темпом

БАЊАЛУКА - Потрошња туристичких ваучера иде задовољавајућим темпом, с обзиром на то да је подјела кренула нешто касније и када су грађани већ добрим дијелом испланирали своје слободно вријеме и годишње одморе, рекао је Срни руководилац Сектора за промоцију туризма Марко Радић.

Радић је истакао да ће се овим темпом потрошње за четири мјесеца доћи до 20.000 ваучера.

„У прошлом позиву за годину дана искориштено је 47.000 туристичких ваучера, што је у тим моментима испунило очекивања с обзиром на првобитни план о подјели 50.000 ваучера”, рекао је Радић.

Радић је нагласио да су грађани Републике Српске до сада искористили 5.800 ваучера, који су важећи до краја октобра.

Он је рекао да је скоро половина искориштена у ЗТЦ „Бања Врућица” и хотелима „Кардиал”, „Посавина” и „Србија”, док је већа потрошња ваучера у Термама Озрен, Бањи Кулаши, „Граду сунца” у Требињу и рафтинг кампу „Дрина-Тара”.

Радић је рекао да су Бањалучани ти који у великој мјери користе ваучере обилазећи друге дестинације, док је у Бањалуци, за сада, искориштен само један туристички ваучер.

 „Међутим, Бањалука је ово љето центар региона када је о дешавањима ријеч. Велики број манифестација којима су организатори у стању привући хиљаде посјетилаца морају бити мамац и грађанима Републике Српске из других мјеста, ако им се то понуди на адекватан начин”, додао је Радић.

Радић је поручио да је неопходно увезати смјештајне капацитете у којима је могуће искористити ваучере са догађајима у граду, те такав производ промовисати и нудити широм Српске.

Влада Републике Српске усвојила је у јуну уредбу о начину и поступку додјеле туристичких ваучера.

Корисник ваучера је сваки пунољетни грађанин Републике Српске, као и грађанин са пребивалиштем у Брчко дистрикту који посједује држављанство Републике Српске, без обзира на висину личних примања.

Вриједност туристичког ваучера износи 100 КМ и може се користити једном у периоду од 1. јула до 30. октобра за плаћање услуге смјештаја - ноћење са доручком, без обзира на вриједност извршене услуге смјештаја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођено 29 беба
Рођено 29 беба
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана