Поштовање према свим организацијама из одбрамбено-отаџбинског рата

Срна
Foto: Принтскрин

БАЊАЛУКА- Влада Републике Српске и њен предсједник Радован Вишковић пружа пуну подршку свим активностима организација и удружења која баштине културу сјећања на страдања српског народа током одбрамбено-отаџбинског рата, укључујући и "Гарду Пантери", која је дала немјерљив допринос одбрани Републике Српске.

"Влада и премијер Вишковић са дужним поштовањем односе се према свим организацијама и удружењима, проистеклим из одбрамбено-отаџбинског рата", саопштено је из Бироа за односе са јавношћу Владе Српске.

Наводи се да је саопштење објављено с циљем објективног и благовременог информисања јавности, поводом написа о спорном кредибилитету предсједника Удружења ветерана "Гарда Пантери".

У саопштењу се додаје да је подршка Владе и њеног предсједника Радована Вишковића оваквим активностима Удружења "Гарда Пантери" била разлог данашњег састанка у кабинету предсједника Владе, којем су присуствовали чланови најужих породица команданата ове јединице Бранка Пантелића Пантера и Љубише Савића Маузера.

"Ово је била прилика да предсједник Владе Радован Вишковић изрази поштовање и захвалност због храбрости коју су, у најтежим временим за српски народ, исказивали припадници `Гарде Пантери`, не жалећи ни сопствене животе да би ми данас живјели у слободи. Жао нам је што је присуство предсједника удружења Петра Цвијетиновића у медијима умањило значај данашњег састанка предсједника Владе са члановима породице Пантелић и Савић, чијег јунаштва и храбрости се са поносом сјећамо", наведено је у саопштењу.

Из Бироа за односе са јавношћу Владе Српске истакнуто је да Влада нити жели нити може да се мијеша у унутрашњу организацију било којег удружења или организације, проистекле из одбрамбено-отаџбинског рата, додајући да ће Влада и ресорно министарство и у будућности наставити да кроз разне програме подршке ради на унапређењу положаја и статуса бораца и чланова њихових породица.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођено 29 беба
Рођено 29 беба
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана