Poštovanje prema svim organizacijama iz odbrambeno-otadžbinskog rata

Srna
Foto: Printskrin

BANjALUKA- Vlada Republike Srpske i njen predsjednik Radovan Višković pruža punu podršku svim aktivnostima organizacija i udruženja koja baštine kulturu sjećanja na stradanja srpskog naroda tokom odbrambeno-otadžbinskog rata, uključujući i "Gardu Panteri", koja je dala nemjerljiv doprinos odbrani Republike Srpske.

"Vlada i premijer Višković sa dužnim poštovanjem odnose se prema svim organizacijama i udruženjima, proisteklim iz odbrambeno-otadžbinskog rata", saopšteno je iz Biroa za odnose sa javnošću Vlade Srpske.

Navodi se da je saopštenje objavljeno s ciljem objektivnog i blagovremenog informisanja javnosti, povodom napisa o spornom kredibilitetu predsjednika Udruženja veterana "Garda Panteri".

U saopštenju se dodaje da je podrška Vlade i njenog predsjednika Radovana Viškovića ovakvim aktivnostima Udruženja "Garda Panteri" bila razlog današnjeg sastanka u kabinetu predsjednika Vlade, kojem su prisustvovali članovi najužih porodica komandanata ove jedinice Branka Pantelića Pantera i Ljubiše Savića Mauzera.

"Ovo je bila prilika da predsjednik Vlade Radovan Višković izrazi poštovanje i zahvalnost zbog hrabrosti koju su, u najtežim vremenim za srpski narod, iskazivali pripadnici `Garde Panteri`, ne žaleći ni sopstvene živote da bi mi danas živjeli u slobodi. Žao nam je što je prisustvo predsjednika udruženja Petra Cvijetinovića u medijima umanjilo značaj današnjeg sastanka predsjednika Vlade sa članovima porodice Pantelić i Savić, čijeg junaštva i hrabrosti se sa ponosom sjećamo", navedeno je u saopštenju.

Iz Biroa za odnose sa javnošću Vlade Srpske istaknuto je da Vlada niti želi niti može da se miješa u unutrašnju organizaciju bilo kojeg udruženja ili organizacije, proistekle iz odbrambeno-otadžbinskog rata, dodajući da će Vlada i resorno ministarstvo i u budućnosti nastaviti da kroz razne programe podrške radi na unapređenju položaja i statusa boraca i članova njihovih porodica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana