Положен камен темељац за изградњу омладинског центра у Грчици

СРНА
Положен камен темељац за изградњу омладинског центра у Грчици

БРЧКО - Предсједник Скупштине и градоначелник Брчко дистрикта Синиша Милић и Есед Кадрић положили су данас камен темељац за изградњу објекта Омладинског центра у мјесној заједници Грчица.

Милић је рекао да је полагањем камена темељца почела дуго чекана реализација пројекта важног за град и ову мјесну заједницу.

Он је навео да је циљ локалне власти да свака мјесна заједница буде цјелина у којој ће грађани моћи да остварују права, а омладина организује своје активности.

"У буџету за 2023. годину обезбијеђен је дио средстава који је недостајао за завршетак радова у првој фази. Недостајаће још 400.000 КМ за завршетак ових радова и надам се да ћемо их наредним буџетским циклусом обезбиједити", рекао је Милић.

Кадрић је рекао да је за градњу прве фазе овог објекта, површине 900 метара квадратних, излицитирано 430.000 КМ, а биће настављено издвајање средстава и у наредном буџету да би се изградња окончала у наредне двије године.

Он је подсјетио да је Влада дистрикта у прошлом мандату припремила измјене регулационог плана што је омогућило да се данас крене у реализацију овог пројекта.

Мјештанин Славиша Обреновић рекао је да идеја о изградњи Омладинског центра постоји већ 10 година и захвалио је предсједнику Скупштине и градоначелнику на њеној реализацији. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођено 29 беба
Рођено 29 беба
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана