Položen kamen temeljac za izgradnju omladinskog centra u Grčici

SRNA
Položen kamen temeljac za izgradnju omladinskog centra u Grčici

BRČKO - Predsjednik Skupštine i gradonačelnik Brčko distrikta Siniša Milić i Esed Kadrić položili su danas kamen temeljac za izgradnju objekta Omladinskog centra u mjesnoj zajednici Grčica.

Milić je rekao da je polaganjem kamena temeljca počela dugo čekana realizacija projekta važnog za grad i ovu mjesnu zajednicu.

On je naveo da je cilj lokalne vlasti da svaka mjesna zajednica bude cjelina u kojoj će građani moći da ostvaruju prava, a omladina organizuje svoje aktivnosti.

"U budžetu za 2023. godinu obezbijeđen je dio sredstava koji je nedostajao za završetak radova u prvoj fazi. Nedostajaće još 400.000 KM za završetak ovih radova i nadam se da ćemo ih narednim budžetskim ciklusom obezbijediti", rekao je Milić.

Kadrić je rekao da je za gradnju prve faze ovog objekta, površine 900 metara kvadratnih, izlicitirano 430.000 KM, a biće nastavljeno izdvajanje sredstava i u narednom budžetu da bi se izgradnja okončala u naredne dvije godine.

On je podsjetio da je Vlada distrikta u prošlom mandatu pripremila izmjene regulacionog plana što je omogućilo da se danas krene u realizaciju ovog projekta.

Mještanin Slaviša Obrenović rekao je da ideja o izgradnji Omladinskog centra postoji već 10 godina i zahvalio je predsjedniku Skupštine i gradonačelniku na njenoj realizaciji. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana