Покрет Позитивне снаге Српске потписао споразум са удружењима СВОТ и УМЕК

РТРС
Покрет Позитивне снаге Српске потписао споразум са удружењима СВОТ и УМЕК

Покрет "Позитивне снаге Српске", Удружење економиста "СВОТ” и Удружење младих економиста "УМЕК" потписали су споразум о међусобној сарадњи на реализацији пројеката из више области, који су од заједничког интереса. Окупити позитивне снаге, њихов је заједнички циљ.

Предузетничку културу треба подигнути на виши ниво - јасан је став овог покрета. Заједно са остала два удружења формирано је координационо тијело, које ће настојати да испуни све задане циљеве.

"Сва три удружења имају велику вољу, енергију и жељу да у области привређивања и привреде се ангажујемо максимално, а све у правцу постизања доброг оквира за наше предузетништво", истакао је представник Покрета "Позитивне снаге Српске" Далибор Рачић.

"Једна од тема је предузетништво, развој предузетничког духа и повезивање са образовањем као и вођење предузетништва још од ранијих фаза образовања", навео је представник Удружења економиста "СВОТ" Александар Тодоровић.

Снажном вољом и упорношћу, али и уз помоћ старијих колега, млади економисти своју животну егзистенцију треба да обезбиједе кроз обављање приватних послова, а не радом у државном сектору, поручују из покрета.

"Развој предузетничког духа, бизниса малих и средњих предузећа треба бити нешто на чему Републике Српска треба да заснива и свој привредни развој и економску стабилност", изјавио је Александар Сајић из Покрета "Позитивне снаге Српске".

Тога су свјесни и млади економисти, па се посебно залажу за брендирање домаћих производа.

"Циљ нам је да домаћег потрошача и произвођача повежемо, да домаћи потрошачи мислим и на оне младе, а и старије схвате колико је битно да купују домаћи производ и тако ће и домаћи произвођачи ући у врх тржишне утакмице", навео је Горан Вучић из Удружења младих економиста "УМЕК".

Заједнички циљ свих потписника споразума је окупљање позитивних снага у Српској, афирмација младих и паметних људи, те организација конкретних активности с циљем боље и позитивније атмосфере у друштву и јавности.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођено 12 беба
Рођено 12 беба
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана